Elektrikli 2022 Kia CV Testlerde Görüntülendi, Ioniq 5'i Takip Edecek

Ototeknikveri     13 Ocak 2021 07:52

Kia'nın yeni tamamen elektrikli CV modeli, önceki prototiplere göre daha az kamuflajla 2021'de ilk kez testlerde görüntülendi.

Elektrikli 2022 Kia CV Testlerde Görüntülendi, Ioniq 5'i Takip Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aracın dış tasarımı hem Imagine by Kia Concept'ten hem de Futuron konseptinden ilham aldı. Bu, şüphesiz onu yolda öne çıkacak sportif bir şekle sahip, ilgi çekici görünümlü bir araç yapıyor.

Bu özel prototip, ön fasya, kaput, kapılar ve arka fasya boyunca siyah gövde kaplamasına sahip, ancak Kia’nın mühendisleri sütunları ve tavanı açıkta bırakarak bize köşeli tavan hattının ve dik eğimli A sütunlarının mükemmel bir görüntüsünü sağlıyor. Otomobilin dış kısmının diğer görünür unsurları arasında dar arka yan camlar ve köpekbalığı yüzgeci anten yer alıyor. Bir dizi aero tarzı tekerlek de diğer mevcut Kia modellerinden farklı görünüm sunuyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi halihazırda Nio EV ve Soul EV adlarıyla satışa sunulan iki elektrikli araca sahip olsa da, yeni CV özellikle dikkat çekici çünkü temelini oluşturacak Electric-Global Modular Platform (E-GMP) çığır açacak. Çok yakında piyasaya sürülecek olan Ioniq 5 dahil olmak üzere Hyundai ve Kia'dan bir dizi elektrikli araç bu platformu kullanacak.

Kia CV'nin teknik özellikleri belirsizliğini koruyor ancak E-GMP'nin sedanlar, SUV'lar ve CUV'ler tarafından kullanılabileceğini ve 800V şarj kapasitesi ve 350 kWh'lik şarj hızları sunduğunu biliyoruz. Bu mimariye dayalı araçlar, WLTP test döngüsünde 310 mil (500 km) menzile sahip olacak.

Araç şu anda Kia CV olarak bilinirken, üretime girdiğinde adı değişecek.

 

Kia henüz otomobil için bir lansman tarihi açıklamadı, ancak Ioniq 5'in küresel lansmanını kutlamasından birkaç ay sonra gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo