Elektrikli 2021 Cupra el-Born Yılın İkinci Yarısında Çıkacak

Ototeknikveri     18 Ocak 2021 12:02

Cupra el-Born'un resmi olarak piyasaya sürülmesine birkaç ay kaldı. Seat'ın performans markası, elektrikli kompakt otomobilin 2021'in ortalarında prömiyerini yapacağını duyurdu.

Elektrikli 2021 Cupra el-Born Yılın İkinci Yarısında Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen ID.3'ün biraz daha performanslı bir versiyonu ve grup tarafından yapılan ilk sıfır emisyonlu sportif hatchback olan el-Born, yalnızca Cupra serisinin bir parçası olacak.

Yeni model MEB platformunu ID.3 ile paylaşacak ve Almanya'nın Zwickau kentindeki aynı fabrikada inşa edilecek. Modelin 201 HP (204 PS / 150 kW) güç çıkışı üretebilen ve arkadan çekişli sistemle çalışacak bir elektrikli motora sahip olması bekleniyor.

Cupra, el-Born'un sıfırdan 100 km/s hıza 2,9 saniyede çıktığını ve 77 kWh pil tamamen şarj edildiğinde yaklaşık 500 km menzil sunabileceğini söyledi.

El-Born, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir konsept ile tanıtıldı ve çoğunlukla stil açısından onu yansıtıyor. Bu nedenle, çok benzer ön ve arka uçlar, agresif yan etekler, arkaya doğru hafif kavisli bir tavan çizgisi, büyük tekerlekler ve bazı bronz vurgular bekliyoruz.

ID.3 kökleri, otomobilin iki katmanlı bir gösterge panosu, bağımsız dijital gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidine sahip olacağı içeride daha da görünür olacak. Orta konsol, elektrikli Volkswagen'e kıyasla biraz yükseltilecek ve farklı döşeme ve döşeme renklerine sahip olacak. El-Born, Almanya'da 35.000 € ile başlayan ID.3'ten biraz daha pahalı olabilir.

Öte yandan, Cupra, 2021'in ilk çeyreğinde Formentor'un iki plug-in hibrit versiyonunu piyasaya sürecek, Seat ise Tarraco e-Hybrid ile elektrikli serisini genişletecek. Dahası, Ibiza süper mini ve Arona yarı kompakt SUV bu yıl güncellenecek.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo