YENİ TİGUAN'IN PİYASAYA ÇIKIŞI 2016'YI BULACAK

Ototeknikveri     21 Ağustos 2014 03:08

Yeni nesil Volkswagen Tiguan'ın 2016 yılında yollara çıkması bekleniyor.

YENİ TİGUAN'IN PİYASAYA ÇIKIŞI 2016'YI BULACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak 2015 yılında yollara çıkacağı hakkında bilgiler ortaya çıkan yeni jenerasyon Volkswagen Tiguan'ın, bir yıl daha sonra yani 2016 yılında yollara çıkması bekleniyor. Alman medyasında bir çok kez kez haberlere konu olan yeni Tiguan'ın, standart, uzatılmış ve coupe formlu olmak üzere üç farklı versiyona sahip olacağı neredeyse kesinleşmiş durumda. Uzatılmış versiyonu ile yedi koltuk seçeneğine sahip olacak yeni Tiguan, bu sayede yeni Nissan X-Trail gibi modellerle de rekabet edebilmesinin yanında, segmentinde bir ilk olan sportif bir versiyona daha sahip olacak. 2016 yılının başlarında yollara çıkması beklenen standart Tiguan'ı, sonrasında yedi koltuklu versiyon ile coupe formlu versiyonun takip etmesi bekleniyor.

Schulte tarafından yayınlanan resimlerde, yedi koltuklu yapıya sahip olacak uzatılmış Tiguan'ın nasıl bir görüntüye sahip olabileceği görülüyor. CrossBlue konseptlerinden izler taşıyacak uzatılmış Tiguan, geniş ve değişken iç mekanıyla, MPV rahatlığını SUV karoserle birlikte sunacak.

Otomobil manipulatörü Theophiluschin tarafından yayımlanan resimler ise, yeni Tiguan'ın coupe formlu versiyonunun nasıl görünebileceği hakkında fikir veriyor. Alman üreticinin sergilediği, T-Roc adlı sportif SUV konseptinden izler taşıyacak olan ve sportif süspansiyon sistemine sahip olacak aracın, 2017'nin ilk aylarında yollara çıkması bekleniyor. 

Yeni Tiguan ile ilgili en son haber ise Avrupa dışından Avustralya'dan geldi. Volkswagen Avustralya'nın yönetim direktörü John White'ın CarAdvice'a yaptığı açıklamalar, yeni Tiguan hakkında bazı bilgilerin açığa çıkmasını sağladı. Tasarım açısından yeni Tiguan'ın, markanın geçtiğimiz dönemlerde sergilediği CrossBlue, Cross Coupe, CrossBlue Coupe ve Taigun gibi koneptlerin yanında yeni jenerasyon Passat'dan izler taşıyacağını belirten White, aracın Golf 7'de görev yapan MQB platform üzerinde yükselecek olması ile daha büyük boyutlara ve daha geniş bagaj hacmine sahip olacağını açıkladı. 

Motor gamı henüz netlik kazanmayan yeni Tiguan'da, Passat'da görev yapmaya başlayan 150 hp ve 190 hp güç çıkışına sahip 2.0 litrelik dizel motorlar ile 1.4 litrelik TSI motorun görev yapmasına kesin gözü ile bakılıyor. Otomatşk şanzıman DSG ve dört tekelrketen çekiş sistemi 4MOTION'nun da sunulacağı yeni Tiguan'da, son jenerasyon Passat ile birlikte 120 hp güç üretemeye başlanacak 1.6 litrelik dizel motorun da sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo