Avrupa'nın En Uygun Fiyatlı Elektriklisi Dartz FreZe ile Tanışın

Ototeknikveri     03 Şubat 2021 11:12

Dartz FreZe Nikrob, yalnızca 9999 Euro'dan (veya 12.000 ABD Dolarından) başlayan fiyatlarla, Avrupa'da elektrikli bir araca binmenin en ucuz yolu olmayı hedefliyor.

Avrupa'nın En Uygun Fiyatlı Elektriklisi Dartz FreZe ile Tanışın
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki kapılı şehir otomobili, tek şarjda 200 km'ye kadar menzil sunacak ve dört kişilikbir iç mekana sahip olacak. Smart EQ Fortwo'dan neredeyse yarı yarıya daha ucuz olan Dartz'ın yerine daha düşük fiyata Renault Twizy de alabilirsiniz ancak bu kapıları olmayan bir mikro otomobil alacağınız anlamına geliyor.

Bu arada FreZe Nikrob, Çin'de 4500 $ fiyatla satılan Wuling Mini-EV'yi temel alacak. Dartz'ın paylaştığı kamufle edilmiş basın fotoğraflarına göre, görünüş bakımından bu modelle arasında pek fark yok.

Bu arada içeride de, Wuling'den çok şey değişmiş gibi görünmüyor, ki bu kötü bir şey değil. Açıkçası, ucuz mikro otomobillere kıyasla iç mekan harika görünüyor ve son halinde daha da iyi görünebilir.

Dartz, arka koltuğun kaldırılması gibi bir dizi seçenek sunuyor. Yine de bu arka koltukları korumak isteyebilirsiniz, çünkü bunlar (ön kısımlarla birlikte) BeLeaf deri ile döşenebiliyor. BeLeaf, Brezilya'da üretilen Alocasia Macrorrhiza (veya fil kulağı) yapraklarından yapılan vegan bir deri alternatifi.

Dartz, Avrupa pazarıyla daha uyumlu hale gelmek için bazı donanımlar da alacak. Bu, gündüz sürüş ışıklı yeni farlar anlamına geliyor. Şirket ayrıca daha önce hava yastıkları ve elektronik denge kontrolü eklemek istediğini söylemişti. Tüm bunlar Wuling'e kıyasla fiyat artışını açıklayabilir.

Aynı zamanda, menzil de Çin'de 175 km menzil sunan Wuling'den daha fazla. Dartz CEO'su Leonard Yankelovich'e göre, FreZe Nikrob temelde daha verimli aksesuarlar sayesinde ekstra menzil kazandı. Örneğin halojen lambaların yerini LED'ler aldı ve bazı elektrik sistemi güncellemeleri yapıldı.

Dartz, ilk olarak Almanya, Norveç ve Fransa pazarlarını hedefliyor. Şirket özellikle Carbuzz'a bu modeli araç paylaşım filolarına katmak istediğini söyledi. Amerika'da satış şimdilik söz konusu değil.

Son Güncelleme : 03 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo