2021 Cupra Formentor VZ5 22 Şubat'ta Geliyor

Ototeknikveri     04 Şubat 2021 09:22

Cupra, Formentor'un Audi Sport kaynaklı turbo şarjlı 2,5 litrelik beş silindirli bir motorla güçlendirilecek en üst versiyonunu piyasaya sürecek.

2021 Cupra Formentor VZ5 22 Şubat'ta Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Formentor VZ5 olarak adlandırılan araç, 22 Şubat'ta resmi olarak piyasaya sürülecek ve tam zamanında, markanın bağımsız bir işletme olarak üçüncü yıldönümüne denk gelecek. Avrupa'da yaşıyorsanız ve bu modeli satın almak istiyorsanız, muhtemelen Cupra'ya ulaşmak için acele etmelisiniz çünkü şirket sınırlı sayıda üretileceğini söylüyor.

 

Cupra ve Seat Başkanı Wayne Griffiths, "Cupra Formentor, markanın özünü temsil ediyor, ancak aileye daha da güçlü beş silindirli bir motorun eklenmesi - performans odaklı plug-in hibrit dahil olmak üzere diğer yedi güç aktarma organı ile birlikte - onu gerçek bir hız meraklısı otomobili olarak işaretleyecektir. Bu sayede model yeni müşterilere ulaşmamıza olanak sağlayacaktır.” dedi.

 

Motorun modeldeki güç çıkışı ve torku bilinmiyor ancak RS Q3 ve RS Q3 Sportback'te 400 PS (394 HP / 294 kW) güç çıkışı ve 480 Nm tork değeri var. Beş silindirli motor, yedi ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile eşleştirildi ve bu donanımla otomobil 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Opsiyonel olarak 280 km/saat'e de çıkartılabiliyor.

 

Duyuruya eşlik eden teaser, sportif SUV coupe'nin arka ucunu, her iki tarafta çapraz olarak konumlandırılmış egzoz boruları içeren daha agresif bir difüzör tasarımıyla gösteriyor. Bir başka özellik de bagaj kapağının sağ tarafına, "Cupra" yazısının yanına eklenen "VZ5" logosu. Otomobil üreticisi muhtemelen gelecekteki teaser'larda arabanın diğer önemli noktalarını ortaya çıkaracak.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo