VOLVO'NUN GELECEKTEKİ MOTOR PLANLARI, 3 SİLİNDİRLİ 1.5 LİTRELER YOLDA

Ototeknikveri     23 Ağustos 2014 02:08

Volvo, önümüzdeki dönemde, emisyon normlarını karşılayabilme adına küçük hacimli ve hibrid motorlara ağırlık verecek

VOLVO'NUN GELECEKTEKİ MOTOR PLANLARI, 3 SİLİNDİRLİ 1.5 LİTRELER YOLDA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun küresel boyutta, güç aktarım sistemleri konusundaki yöneticisi Derek Grabb, Autocar'a yapıtığı açıklamalarda, markanın gelecekteki motor teknolojileri hakkında bilgiler verdi. Drive-E teknolojisine sahip yeni 2.0 litrelik benzinli ve dizel motorlarının tüm versiyonlarını 2016 yılına kadar tamamını pazara sunmayı hedefleyen Volvo, bu on yılın sonlarında ise 1.5 litrelik üç silindirli motorları piyasaya çıkaracak. S60 ve V60'da kadar olan ve bu modellerinde dahil olduğu Volvo'nun tüm modellerinde görev yapacak olan 1.5 litrelik üniteler, orta düzey XC serilerinde de görev yapacak. Halihazırda XC serisinin en düşük modeli XC60 ve en üst seviyenin XC90 olduğu düşünüldüğünde, yeni 1.5 litrelik motorların XC60'da da kullanılması ihtimaller arasında. 

Yeni 1.5 litrelik motorlar ayrıca, Volvo'nun 2020'den sonra pazara sunulacak yeni hibrid seçenklerinin de temel taşı olacak. Şu an modellerinin ortalama emisyon değeri 120 gr/km olan Volvo, 2020'de Avrupa'da yürülüğe girecek 95 gr/km'lik emisyon sınırlamasına hazırlanmasının yanında, aynı dönemde Avustralya'da yürülüğe girecek 75 gr/km'lik emisyon sınırlaması için planlar yapıyor. 95 gr/km değerinin, içten yanmalı motorların doğru şekilde elden geçirilmesiyle elde edilebileceğini belirten Grabb, daha düşük değerler için ise elektrifikasyonun şart olduğunun altını çiziyor. 

Yeni 2.0 litrelik benzinli ve dizel motorlarında, giriş, düşük, orta ve yüksek olmak üzere dört farklı güç seviyesini sunacak olan Volvo, supercharger'a sahip olan T6 hariç tüm benzinli motorlarında tek turboya yer verecek. Volvo'nun 2.0 litrelik dizel motorları ise tek veya çift turboya sahip olacak. Volvo bu 2.0 litrelik motorlarına her iki yılda bir güç artışıyla elden geçirecek.

1.5 litrelik üç silindirli motorlar ise ilk olarak benzinli versiyonları ile yollarda olacak. Dört farklı versiyonu ve her versiyonun birde güçlendirilmiş Polestar seçeneği olan 2.0 litrelik benzinli Drive-E motorlar kadar kapsamlı olmasa da, farklı gç çıkışı alternatifleri olacak 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motoru sonrasında dizel versiyon takip edecek. Bu motorların, V40, V40 CrossCountry, S60, V60, XC60'ın yeni nesillerinde ve önümüzdeki dönemde yollara çıkabilecek markanın diğer kompakt araçlarında görev yapması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo