Tamamen Yeni 2021 Nissan Qashqai Daha Şık Bir Görünümle Geliyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2021 04:45

Nissan, Avrupa'nın en çok satan crossover'ı olan modelinin yeni elektrikli güç aktarma organları ve yeni bir stile sahip üçüncü neslini tanıttı.

Tamamen Yeni 2021 Nissan Qashqai Daha Şık Bir Görünümle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Nissan Qashqai, daha kaslı ve şık bir dış tasarım, daha büyük bir V-Motion ön ızgaranın yanı sıra yeni "bumerang" gündüz farları ve ince LED matris farlarla birlikte geliyor.

 

Yeni Qashqai'nin atletik duruşu, aracın uzunluğu boyunca devam eden omuz çizgisi ile güçlendirilirken, modelin tarihinde ilk kez Nissan, 20 inç alaşım jant seçeneği sunacak.

 

Yeni Nissan Qashqai, yerine geçtiği modelden biraz daha büyük, 35 mm daha uzun, 32 mm daha geniş, 25 mm daha uzun ve aks mesafesi 20 mm artırıldı. Müşteriler, aralarından seçim yapabilecekleri toplam 16 versiyon için 11 renk ve beş iki tonlu kombinasyon arasından seçim yapabilecek.

 

Yüksek kaliteli malzemeler ve en yeni bağlantı özelliklerinin tümü

Yeni Nissan Qashqai, "birinci sınıf his, farklı tasarım ve kullanılabilirliği artırma" için yeni bir segment standardı belirlemeyi hedefleyen bir iç mekan sunuyor. Nissan, yüksek kaliteli kontrol araçları ve dokunma hissi yüksek düğmeleriyle gurur duyuyor, aynı zamanda yerleşik teknoloji de daha da geliştirilmiş.

 

Gösterge paneli artık 12,3 inç boyutunda ve yapılandırılabilir düzen seçenekleri sunan, navigasyondan, bilgi-eğlence sisteminden bilgileri gösteren ve daha fazlasını sunan yüksek çözünürlüklü bir dijital birim ve bunların tümü direksiyon simidindeki yeni bir dokunmatik düğme aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Ek olarak, segmentin en büyüğü olan 10,8 inçlik yeni bir baş üstü ekranı da var.

 

Yeni bilgi-eğlence sistemi, NissanConnect hizmetleri, Android Auto ve kablosuz Apple CarPlay özellikli yüksek çözünürlüklü 9 inç dokunmatik ekran üzerinden çalışıyor. Yedi cihaza kadar araç içi WiFi ve cihazları şarj etmek için ön ve arka USB bağlantı noktaları da mevcut.

 

Aileler için tasarlanmış daha pratik bir kabin

Nissan’ın Avrupa'da İttifak’ın CMF-C platformunu kullanan ilk modeli olan yeni Nissan Qashqai’nin daha büyük ayak izine büyük pratiklik kazanımları eşlik ediyor; daha alçak bagaj zemini sayesinde bagaj kapasitesi artık eskisinden 50 lt daha fazla. Arka kapılar artık 90 dereceye kadar açılarak çocuk koltuklarında bebekler ve küçük çocuklar için daha kolay erişim sağlıyor.

 

Nissan, yeni Qashqai'nin, iki yarı hibrit benzinli motorun yanı sıra şirketin yenilikçi e-Power kendinden şarjlı tam hibrit güç aktarım mekanizmasını içeren tamamen elektriklendirilmiş bir motor serisiyle sunulacağını duyurdu.

İnovatif e-Power

2021 Nissan Qashqai serisi, yarı hibrit 1.3 litrelik DiG-T turbo şarjlı dört silindirli motor ile başlıyor. Yarı hibrit güç aktarım mekanizması, iki güç çıkışı -138 HP ve 156 HP - ile mevcut ve altı ileri manuel veya Xtronic CVT şanzımanla eşleştirilmiş. Dört tekerlekten çekiş seçeneği mevcut, ancak yalnızca 156 HP motor ve CVT şanzıman ile geliyor.

 

Yeni e-Power hibrit güç aktarım mekanizması, yanmalı motoru yalnızca bir elektrik jeneratörü olarak kullandığı ve tahrikli tekerleklere bağlı olmadığı için piyasadaki diğer kendi kendine şarj olan hibrit güç aktarma sistemlerinden farklı; sistem, 154 HP'lik 1,5 litre değişken sıkıştırmalı benzinli motoru, 187 HP elektrik motoru, bir güç jeneratörü ve bir invertörle birleştiriyor ve nihai güç çıkışı 187 HP.

 

Elektrik motoru sadece tekerleklere güç sağladığından, sonuç, elektrikli benzeri sürüş özelliklerine sahip bir crossover. Nissan’ın e-Power sistemi, gerektiğinde içten yanmalı motoru çalıştırıyor ve "üstün yakıt verimliliği ve daha düşük CO2 emisyonları" için her zaman optimum aralıkta çalıştırıyor.

 

Buna ek olarak, e-Power versiyonun tam elektrikli sürüşü, "yüksek tork hissi" ile anında yanıt veriyor ve motoru daha düşük devirde tutarken geleneksel hibrit rakiplerinden daha iyi hızlanma sunuyor. Nissan’ın e-Pedal özelliği de mevcut ve Qashqai e-Power’ın Leaf EV gibi sadece gaz pedalıyla sürülmesini sağlıyor.

 

Tamamen yeni Nissan Qashqai ayrıca otomobil üreticisinin ProPilot sürücü yardım özelliğinin en son sürümünü de içeriyor; Şimdi Navi-link'li ProPILOT olarak adlandırılan sistem, yalnızca Xtronic donanımlı modellerde mevcut ve aracı belirli bir hızda seyretmek için hızlandırabiliyor ve yoğun dur-kalk trafiğinde aracı 0'a kadar frenleyebiliyor. Araç üç saniyeden daha kısa bir süre hareketsiz kalırsa ve aracın önündeki trafik hareket ederse, sistem otomatik olarak kaldığı yerden devam edebiliyor.

 

Güncellenen ProPilot sistemi artık aracın hızını ayarlamak bir direksiyon komutu düzeltmesine müdahale etmeye, yol işaretlerini okumaya ve verileri kullanmaya yardımcı olmak için Qashqai’nin kör nokta radarlarıyla iletişim kurabiliyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo