2022 Mercedes-Benz C-Serisi Hakkında Her Şey

Ototeknikveri     25 Şubat 2021 12:25

Mercedes-Benz, C-Serisi'nin yeni neslini tanıttı. Şirketin en değerli modellerinden biri olan C-Serisi, 1982'den beri 10,5 milyon adet satarak uzun süredir yönetici otomobili sınıfının şampiyonu konumunda.

2022 Mercedes-Benz C-Serisi Hakkında Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni C-Serisi Sedan, C felsefesine bazı göze çarpan değişiklikler getiriyor. Küçültme konsepti, altı silindirli ve V8 motorlara veda edilerek benimsenmiş. İlk kez, tüm C-Serisi versiyonları elektriklendirilmiş dört silindirli aktarma organlarına sahip olacak.

 

Dış tasarım nispeten geleneksel tutulmuş, ancak iç tasarım, özgün hissettirmek için birkaç ince ayar yapılmasına rağmen, S-Serisi'nden yoğun şekilde etkilenmiş.

 

Geliştirilmiş iç mekan, her yönden daha büyük boyutlar

Yeni C-Serisi neredeyse her yönden daha büyük. Aks mesafesi 2,54 cm büyüdü ve arka koltuktaki yolculara fazladan 2 cm bacak boşluğu sağladı. Arkada baş mesafesi 1,5 cm artırıldı ve dirsek mesafesi ile omuz mesafesi, ön koltuktaki yolcular için yaklaşık 2,54 cm arttı.

 

2022 C-Serisi 468 cm uzunluğunda, 186 cm genişliğinde ve 174.7 cm boyunda. Bu boyutlarla otomobil mevcut modelden 6,35 cm daha uzun ve 1 cm daha geniş. Yeni C-Serisi'nin eski arabadan daha düşük olduğu tek ölçü yükseklik ve tavan çizgisi 1 cm daha alçak. VDA sertifikasına göre bagaj kapasitesi 506 litre, bu da önceki nesil C-Serisi ile aynı.

 

Motor Seçenekleri Neler?

ABD'deki müşteriler lansman sırasında yalnızca bir motor seçeneğine sahip olacak. C300, Mercedes’in M254 benzinli motoru ile sunulacak. Dört silindirli turbo şarjlı bir motor olan M254, E-Serisi'nde de bulunuyor. C300'ü entegre bir marş jeneratörü (ISG) ile hafif hibrit yapan 48V mimarisi sunuluyor. Sistem sınırlı süreler için 20 hp güç çıkışı (20,2 PS) ve 200 Nm tork artışına izin veriyor. Hafif hibrit sistemle C300, motor tamamen kapalıyken gidebiliyor ve frenden enerji geri kazanabiliyor.

 

C300’ün motoru, daha az gecikme sağlayan yeni bir çift kaydırmalı turboşarj düzenine sahip. C300 4-Matic, sistemin ön tekerleklere daha fazla tork göndermesine izin veren yeni bir ön aks ile dört tekerlekten çekiş özelliği getiriyor.

 

Lansman sırasında sunulan tüm versiyonlarda tek şanzıman seçeneği bulunacak. Bu şanzıman da, eski modelden % 30 daha hafif olan 9 vitesli "9G-Tronic". Yeni 9G-Tronic yerden tasarruf etmeyi vaat ediyor ve aynı zamanda verimliliği artırıyor.

 

C300 ve C300 4-Matic'in güç çıkışı 255 hp (259 PS), tork değeri 400 Nm. C300'ün en yüksek hızı elektronik olarak 208 km / sa ile sınırlı ve 5,9 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. 4 silindirli AMG versiyonları da dahil olmak üzere daha yüksek performanslı modellerin daha sonraki bir tarihte duyurulmasını bekliyoruz.

 

Dış Tasarım Nasıl?

C-Serisi hiçbir zaman kendi başına bir stil ikonu olmadı, genellikle güvenli, zararsız bir politika seçti ve ızgara tasarımının ve AMG aksesuarlarının gerekirse biraz daha agresiflik katmasına izin verdi. En son C-Serisi çoğunlukla bu felsefeyi takip ediyor, ancak yeni tasarımın Mercedes-Benz serisindeki diğer modellerden pek farklı olmadığını da belirtmek gerek. Arka kısım S-Serisi'ni anımsatırken, ön kısım E-Serisi ile daha küçük CLA ve A-Serisi'nden birkaç ipucu alıyor. Bir bakışta modeli tanımanın en bilgili Mercedes hayranları için bile zor olabileceğini düşünüyoruz.

 

Daha önce olduğu gibi, iki farklı ızgaraya sahip oluyorsunuz ve bunların ikisinin de ortasında oldukça büyük bir Mercedes logosu göze çarpıyor. Dış cephede, panjurlarda dekoratif öğeler bulunurken, radyatör ızgarası ve ön tamponda krom çerçeveler dikkat çekiyor.

 

AMG tasarım konseptinin ayırt edici özelliği, krom yıldız tasarımlı çarpıcı elmas ızgara. Donanım seviyesi veya paketlere bağlı olarak arka tamponda da benzer seçenekleri bulunabiliyor.

 

İç Tasarımda Dikkat Çekenler

C-Serisinin iç görünümü, tahmin edildiği gibi, S-Serisi'nden büyük ilham alıyor. Kabinin odak noktası 11,9 inç (30,2 cm) büyüklüğünde dikey odaklı ekran. S-Serisi ile arasındaki temel fark, gösterge paneli ve orta ekranın sürücüye doğru altı derece açılı olması.

 

Dikey ekrana ek olarak, sürücü alanı standart olarak 12,3 inç yüksek çözünürlüklü ekrana da sahip. İşletim sistemi, Hey Mercedes ses asistanı ile birlikte kullanıcılara internete bağlı ve telefon benzeri bir deneyim sunmayı vaat eden MBUX'un en son sürümü. Güncellemeler havadan (OTA) yayınlanacak ve navigasyon için yeni bir artırılmış gerçeklik seçeneği mevcut olacak. Bununla birlikte, canlı bir kamera görüntü akışı, navigasyon istemlerinin daha sonra üst üste bindirildiği merkezi ekrana yansıtılacak.

 

Bu Yıl Avrupa'da satışta olacak yeni model, Kuzey Amerika'ya 2022'de ulaşmaya başlayacak.

Son Güncelleme : 25 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo