2021 Skoda Fabia Daha Büyük Boyut, Yalnızca Benzinli Motorlar ve Akıllı Özelliklerle Geliyor

Ototeknikveri     28 Şubat 2021 04:28

Skoda, bu baharda tanıtılmadan önce yeni nesil Fabia'yı ilk elden deneyimlemeleri için bir grup gazeteciyi Avusturya'ya davet etti.

2021 Skoda Fabia Daha Büyük Boyut, Yalnızca Benzinli Motorlar ve Akıllı Özelliklerle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu uygulamalı deneyimde kullanılan prototipler, en önemli görsel yönleri gizli tutmak için iyi bir iş çıkaran tasarımcı Daniel Petr tarafından yaratılan sürüngenlerden esinlenen soyut bir desenle kamuflajlıydı.

 

Dış tasarım ve boyutlar

Yine de, ızgaranın biraz daha büyük olduğunu ve entegre LED gündüz sürüş ışıklarına sahip ince farlarla çevrili olduğunu görebiliyoruz. Alt hava girişi, daha büyük Octavia'da olduğu gibi aktif panjurlara sahip. Kısmen bagaj kapağına çıkıntı yapan yeni arka lambalar, Scala kompakt hatchback'te kullanılanlardan farklı görünüyor ve reflektörler artık daha da yukarıda duruyor. Dış makyajı yeni jant tasarımları tamamlayacak.

 

Volkswagen Grubu'nun Volkswagen Polo ve Seat Ibiza "kuzenleri" ile paylaşılan MQB A0 platformu üzerine inşa edilen yeni modelin muhtemelen önümüzdeki yıl station versiyonu tarafından takip edilecek olan yepyeni yarı kompakt hatchback'i daha büyük bir ayak izine sahip. Araç 4107 mm uzunluğunda ve 1780 mm genişliğinde, selefinden 110 mm daha uzun ve 48 mm daha geniş. Aks mesafesi de 94 mm artarak 2564 mm olmuş. Bu da Ibiza ile aynı ve Polo'dan 16 mm daha uzun.

 

380 litre ile yeni modelin bagaj hacmi de daha büyük ve bu değişikliklere rağmen ağırlığın sadece biraz arttığını belirten Skoda, aracın yarı kompakt segmentte en küçük sürtünme katsayısına (0,28) sahip olduğunu ekliyor.

Kokpit

Yeni iç mekan henüz açıklanmadı, ancak onu sürenler, 10,2 inç dijital gösterge paneli ve 9,2 inç'e yükseltilebilen 6,8 inç standart dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine sahip olduğunu söylüyor. Birçoğu giriş seviyesinden itibaren sunulan dokuz hava yastığı da yeni özelliklere dahil ve tüm yolcu koltuklarında ISOFIX donanımları ve çocuk koltukları için bağlantı yerleri bulunuyor.

 

Park kartı tutucusu ve yakıt deposu kapağındaki buz kazıyıcı hala mevcut ve yeni Fabia'da ayrıca ön panel kameralarına güç sağlamak için dikiz aynasında bir USB-C konektörü ve 12 'Simply Clever' çözümü var. Bunlara bagaj bölmesi rafının altında 3,5 kg kapasiteli bir kese de dahil.

 

Diğer bir yenilik ise, Öngörülü Hız Sabitleyici, Şerit Asistanı, Trafik Sıkışıklığı Asistanı, Acil Durum Asistanı ve Öngörülü Seyir Kontrolü ile dikiz aynasındaki kameradan elde edilen verileri kullanarak 2021 Fabia'ya otomatik sürüş fonksiyonlarını getiren Seyahat Asistanı paketinin tanıtılması oldu. Dahası, yeni Fabia'da otomatik park işlevi de olacak.

 

Üç motor seçeneği - ve görünürde dizel yok

Dördüncü nesil Fabia üç motor seçeneğine sahip olacak. Bunlardan ilki 1.0 litrelik doğal emişli üç silindirli 65 PS /64 hp / 48 kW) motor. Bu motor beş vitesli manuel şanzımanla sunulacak ve 80 PS (79 hp / 59 kW) güç çıkışı seçeneği de var.

 

Orta seviyede 95 PS (94 HP / 70 kW) ve 110 PS (109 HP / 81 kW) güç çıkışları ile turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli TSI bulunuyor. Düşük güç çıkışında beş ileri manuel şanzıman, ikincisinde ise altı ileri manuel ya da DSG şanzıman seçenekleri var.

 

En güçlü 2021 Fabia, yedi vitesli bir DSG ile eşleştirilmiş 150 PS (147 HP / 110 kW) 1.5 litrelik TSI motorla gelecek.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo