Hyundai Ioniq 5, Avrupa'nın En Popüler Yeni Modeli

Ototeknikveri     02 Mart 2021 11:11

Hyundai, yeni Ioniq 5'in satışlarından oldukça memnun ve yakın zamanda tanıtılan elektrikli modelin Avrupa'daki müşterilerden şimdiye kadar yeni bir Hyundai modeli için en yüksek rakam olan 236.000 talep aldığını duyurdu.

Hyundai Ioniq 5, Avrupa'nın En Popüler Yeni Modeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Buna ek olarak, özel versiyon Hyundai Ioniq 5 "Project 45"in 3.000 adeti için, rezervasyonların başlamasından sonraki ilk 24 saat içinde stoklardan neredeyse üç kat fazla talep geldi.

 

Yeni Ioniq 5, Hyundai'nin yeni elektrikli araçlara özgü mimariye dayanan ilk modeli ve aynı zamanda Ioniq alt markasını tanıtan ilk model.

 

Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Andreas-Christoph Hofmann, yeni model için "IONIQ 5'e olağanüstü yüksek ilgi, Hyundai'nin sıfır emisyonlu mobilite konusundaki gücünün altını çiziyor. Ultra hızlı şarjı, uzun menzili ve özelleştirilebilir iç mekanıyla IONIQ 5, sınıfında ölçütleri belirleyen bir oyun değiştirici ve bu olağanüstü özelliklerin önemli sayıda Avrupalı ??müşteri için çekici olduğunu hemen kanıtladı." dedi.

Yeni Hyundai Ioniq 5, 58 kWh ve 72.6 kWh olmak üzere iki pil paketi seçeneğinin yanı sıra çift motorlu bir kurulumla satışa sunulacak. En güçlü versiyon toplam 302 HP güç çıkışı ve 5,2 saniyede sıfırdan 100 km / sa hıza çıkış sunuyor. Mümkün olan en uzun sürüş menzilini istiyorsanız, WLTP döngüsünde 470 ila 480 km sunacağı tahmin edilen 72,6 kWh pilli tek motorlu versiyonu seçmeniz gerekecek. Temel modeller, 167 HP güç çıkışı ve 350 Nm tork üreten 58 kWh pil paketine sahip tek elektrikli motorla geliyor.

Hyundai’nin yeni elektrikli crossover modelinin öne çıkan özelliklerinden biri de 800 voltluk şarjı; 350kW'lık bir şarj cihazına takıldığında, yeni Ioniq 5 sadece 18 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80'e kadar şarj edilebilirken, 100 km menzil eklemek için sadece beş dakikalık şarj yeterli olacak.

Sınırlı sayıda üretilen Hyundai Ioniq 5 "Project 45", üretime giren ilk model olacak ve yıl ortasına kadar Avrupa'daki müşterilere teslim edilecek. Yeni model sunroof ve 20 inç alaşım jantlar dahil olmak üzere isteyebileceğiniz hemen hemen tüm ekipmanlara sahip olacak.

Son Güncelleme : 02 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo