Yeni Hyundai Bayon Paketinden Çıktı

Ototeknikveri     02 Mart 2021 02:37

Cesur ön ve arka lambalarını birkaç teaser çekiminde görmüştük, Hyundai'nin yeni Bayon crossover'ı şimdi paketinden tamamıyla çıktı.

Yeni Hyundai Bayon Paketinden Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Puma, Volkswagen T-Cross ve Nissan Juke gibi modeller ile rekabet etmek için tasarlanan bu yüksek binişli B segmenti hatchback'in bu yaz galerilere geldiğinde giriş seviyesi için 23.500 € fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

 

Modelin ismi, Fransa'nın pitoresk Bask Bölgesi'nin başkentinden geliyor ve bu yeni modelin özellikle Avrupa pazarı düşünülerek tasarlandığını yansıtmak için seçildi. Teksas'taki yerel Hyundai bayinizden bir tane almayı umuyorsanız, ABD'de satışa sunulmayacağı için hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

 

Modelde off-road macerası da olmayacak. Artırılmış sürüş yüksekliğini, pratik siyah tekerlek yuvası dudaklarını ve haşin görünümlü ön koruma plakasını çıkardığınızda geride biraz daha fazla tavan boşluğu ve bagaj alanı (411 litre) sunan geleneksel bir süper mini kalıyor. Otomobil 4180 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 2580 mm aks mesafesine sahip. Bayon, Hyundai’nin küçük i20 hatchback modeline dayanıyor ve dört tekerlekten çekişle sunulmuyor.

 

Ancak Hyundai, Bayon'a çok daha iddialı bir görünüm kazandırmak için daha büyük Kona'nın stil ipuçlarından bazılarını birleştirerek bu kökenleri gizlemek için çok çalıştı. En belirgin olanı, kaputu tampondan ayıran ince gündüz farları, ayrıca ok şeklindeki farların stili arka lambalarda da uygulanmış.

Öte yandan iç kısım neredeyse doğrudan i20'den alınmış, ancak bu kötü bir şey değil. Tüm versiyonlar, kontrol panelinin üst kısmındaki iki dokunmatik ekrandan biriyle eşleşen direksiyon simidinin arkasına monte edilmiş 10,25 inçlik bir dijital alet paketi ile birlikte geliyor: temel bir 8 inçlik versiyon veya navigasyon içeren 10,25 inçlik bir alternatif.

 

Bayon müşterileri, aynı 1.0 litrelik üç silindirli turboşarjlı motorun iki versiyonu arasından seçim yapabiliyor. Temel seçenek 98 HP (100 PS) ve 172 Nm üretirken, büyük kardeşi 118 HP'ye (120 PS) kadar güç üretiyor, ancak tork aynı kalıyor.

 

Her iki motor da 48v yarı hibrit yardımı alıyor ve standart olarak devir eşleştirme vites küçültme yazılımına sahip altı ileri manuel şanzımanla geliyor veya yedi vitesli bir DCT'ye yükseltilebiliyor.

 

Garip bir şekilde, performansta çok az fark var: 98 HP manuel 10.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor ancak 118 HP versiyon sadece 0.4 sn daha hızlı. Daha da tuhafı, DCT şanzımanı temel motorla eşleştirdiğinizde, süre 11.7 saniyeye çıkıyor.

Son Güncelleme : 02 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo