Toyota Avrupa İçin Yeni Şehir Otomobilini Onayladı

Ototeknikveri     03 Mart 2021 09:52

Geçtiğimiz aylarda birkaç kez Aygo'nun halefini testlerde görmüştük, şimdi Toyota yeni modeli Avrupa için resmen onayladı.

Toyota Avrupa İçin Yeni Şehir Otomobilini Onayladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük otomobil üretimini, en son Yaris ve Yaris Cross dahil olmak üzere yılda 500.000 adedin üzerine çıkarması beklenen yeni A-segment modeli, aynı GA-B platformu üzerine inşa edilecek.

Toyota, gücün küçük bir içten yanmalı motorla sağlanacağını ve bunun da otomobilin uygun fiyatlı olmasına yardımcı olacağını söyledi. Bununla birlikte, önceki haberlerde, kendi kendine şarj olan bir hibrit seçeneğin er ya da geç seriye katılabileceğini, ancak elektrikli seçeneğin söz konusu olmadığını belirtilmişti.

Toyota'dan yapılan açıklamada "Güç aktarım sistemi seçimi oldukça önemli. Toyota, A segmentinde içten yanmalı motorlarla çalışan modellerin hakimiyetini sürdürdüğünü ve maliyetin önemli bir faktör olmaya devam ettiğini biliyor. Piyasa görünümü, finansal erişilebilirliğin müşteriler için baskın bir kriter olmaya devam ettiği yönünde." denildi.

Toyota, yeni A segmenti otomobili Aygo olarak adlandırmadı ve belki de farklı bir isim taşıyabileceğini belirtiyor. Yine de, durumun bu olup olmadığını, 2021'in sonu ya da önümüzdeki yılın başlarında yapılması beklenen tanıtımda öğreneceğiz.

Üretim, Çek Cumhuriyeti'nde mevcut Aygo'nun üretildiği fabrikada gerçekleştirilecek. PSA Group'un 2018'de açıkladığı gibi modelin Fransız kardeşleri Peugeot 108 ve Citroen C1 de mevcut nesilleriyle birlikte ömürlerini tamamlayacak.

Son Güncelleme : 03 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo