Mercedes-Benz, EQS'nin Yenilikçi 'Hiper Ekranını' Sergiliyor

Ototeknikveri     03 Mart 2021 10:32

Mercedes-Benz, yenilikçi 'Hyperscreen'i EQS elektrikli sedanı gösteren yeni bir videoda ortaya çıkardı.

Mercedes-Benz, EQS'nin Yenilikçi 'Hiper Ekranını' Sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Video Almanca ve akıllı telefonlara yönelik şekilde dikey çekilmiş olsa da, bize EQS'nin açılır tavanıyla başlayarak bazı temel iç özelliklerde kısa bir tur sunuyor. Normalde, bir açılır tavan, bir düğmeye basılarak veya tavandaki bir anahtar çekilerek çalıştırılır, ancak EQS'de bunun için sadece el sallama hareketi yeterli oluyor.

 

Hyperscreen'e gelince, dijital bir gösterge kümesi, devasa bir bilgi-eğlence ekranı ve ön yolcu için bir ekran içeriyor. Tüm bu ekranlar, dokunsal geri bildirime sahip tek bir kavisli cam parçası içine yerleştirilmiş. Bu tanıtım videosu, aracın navigasyon sistemini çalışırken gösteriyor ve ekranın dokunmaya çok duyarlı olacağını doğruluyor.

Mercedes yönetim kurulu üyesi Sajjad Khan bu yılın başlarında sistem hakkında "MBUX Hyperscreen otomobilin hem beyni hem de sinir sistemidir. MBUX Hyperscreen müşteriyi sürekli olarak daha iyi tanıyor ve yolcu herhangi bir yere tıklamak ya da kaydırmak zorunda kalmadan önce özelleştirilmiş, kişiselleştirilmiş bir bilgi-eğlence ve işletim deneyimi sunuyor." demişti.

 

Mercedes-Benz EQS'nin temelinde, markanın yeni Elektrikli Araç Mimarisi (Electric Vehicle Architecture) olacak ve Vision EQS konseptinden esinlenen bir tasarıma sahip olacak. Otomobilin çeşitli farklı versiyonlarda ve donanım seviyelerinde satılması bekleniyor ve bunlardan en az biri tek şarjla 700 km menzil sunacak.

Son Güncelleme : 03 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo