Cupra Formentor Ve Polestar 2, Euro NCAP Testlerinde Beş Yıldız Aldı

Ototeknikveri     03 Mart 2021 11:38

Euro NCAP, iki yeni model için yılın ilk güvenlik derecelendirmesini yayınladı: Cupra Formentor ve Polestar 2.

Cupra Formentor Ve Polestar 2, Euro NCAP Testlerinde Beş Yıldız Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her ikisine de maksimum puan olan beş yıldız verildi, modeller yetişkin ve çocuk yolcu ve yaya korumasında iyi puan aldı ve güvenlik yardımı özelliklerinden ötürü övüldü.

 

Cupra Formentor, Yetişkin Yolcu kategorisinde yüzde 93 ve Çocuk Yolcu kategorisinde yüzde 88 puan aldı. Hassas Yol Kullanıcıları ve Güvenlik Asistanı için otomobil sırasıyla yüzde 68 ve 80 puan aldı. Euro NCAP, 1362 kg boş ağırlığı olan soldan direksiyonlu 1.5 litrelik bir benzinli modeli test etti, ancak bu derecelendirme tüm Formentor araçlar için geçerli.

 

Polestar 2 için, 2173 kg ağırlığındaki soldan direksiyonlu, uzun menzilli çift motorlu bir model seçildi ve sırasıyla Yetişkin ve Çocuk yolcu korumasında yüzde 92 ve yüzde 89 puan aldı. Yaya ve Güvenlik Asistanı için modele yüzde 86 puan verildi.

Euro NCAP genel sekreteri Michiel van Ratingen “Covid'in küresel bir salgın haline gelmesinden ve otomobil endüstrisinin zorlu bir yıl geçirmesinden sonra artık satışlar düştü ve otomobil üreticileri maliyetleri düşürmenin ve karı en üst düzeye çıkarmanın yollarını bulmak zorunda kaldı. Euro NCAP, güvenliğin tehlikeye atılmamasını sağlamak için burada ve bu iki markanın bunu gündemlerinde üst sıralara yerleştirmesi çok iyi bir şey. Şimdiye kadar güvenlik, üreticilerin stratejilerinin merkezinde yer alıyor ve tüketicilerin standartlarda bir düşüşü kabul etmeyecekleri bir alan olduğunu biliyorlar." dedi.

 

Euro NCAP, iki aracı test etmenin yanı sıra, Captur'a dayanan Renault Arkana ve Lexus UX 300e'nin derecelendirmelerini de güncelledi. Her iki model de beş yıldız aldı.

Son Güncelleme : 03 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo