LG Tesla İçin Pil Hücreleri Üretecek

Ototeknikveri     10 Mart 2021 10:56

LG Energy Solutions, 2023'te ABD veya Avrupa'da yeni oluşturulacak bir fabrika aracılığıyla Tesla için pil hücreleri üretmek istiyor.

LG Tesla İçin Pil Hücreleri Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli şirket zaten pillerini Çin pazarı için Tesla'ya tedarik ediyor, ancak bu tek pazarın ötesine geçmek istiyor. LG geçtiğimiz günlerde Koreli gazetecilere, Tesla'nın müşterileri arasında yer alması umuduyla elektrikli araçlar için pil hücreleri ve enerji depolama sistemleri üretmek üzere ABD'de bir fabrika kurmak istediğini söyledi.

 

Eylül 2020'de Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin gelecekteki modellerinde kullanmayı planladığı yeni 4680 geniş formatlı silindirik hücreleri tanıtmıştı. Otomobil üreticisi, üretim maliyetlerini düşürmek, pil performansını iyileştirmek ve sürüş menzilini artırmak için bu hücreleri Teksas ve Almanya'daki fabrikalarda üretmek istiyor.

 

LG, 4680 hücrenin kendi örneklerini yapmaya başladı, ancak üretimi artırmada teknolojik engellerle ve zorluklarla karşı karşıya. Koreli şirket henüz 4680 hücrelerini yapmak için Tesla ile bir tedarik sözleşmesi imzalamadı, ancak Musk son zamanlarda Tesla'nın yeni pilleri geliştirmek için pil tedarikçileriyle görüştüğünü doğruladı.

 

Bir kaynak Reuters'e verdiği demeçte, “LG, ABD'deki yeni fabrikasında 4680 hücre üretmeyi planlıyor. Tesla'nın Avrupa'daki Giga Berlin tesisine tedarik etmek için yeni bir 4680 hücre üretim hattı inşa etmeyi planlıyorlar.” dedi.

 

Tesla'nın bir başka pil tedarikçisi olan Panasonic de bu yılın sonlarında Japonya'da 4680 hücre için bir test hattı kurmayı planlıyor.

 

LG şu anda Tesla'ya Çin'deki pillerini tedarik etmekle kalmıyor, aynı zamanda Ohio, Lordstown'daki General Motors ile yeni bir fabrikada torba tipi elektrikli araç pilleri almak için 2.3 milyar dolarlık bir ortak girişime sahip. GM ve LG'nin de ABD'de ikinci bir pil fabrikası kurmayı düşündükleri söyleniyor.

Son Güncelleme : 10 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo