Yeni Düşük Maliyetli Citroën, Hindistan Topraklarında Hyundai ile Mücadele Edecek

Ototeknikveri     14 Mart 2021 05:37

Hindistan'da üretilen C5 Aircross'un piyasaya sürülmesinden hemen sonra Citroën, Güney Asya pazarında yeni bir yarı kompakt rakibi sunmak istiyor. Güney Amerika'da da satılabilecek düşük maliyetli otomobil, Stellantis'in gelişmekte olan pazarlardaki varlığını genişletmek için tasarlanmış, Fransız üreticinin sunduğu bütçe dostu bir alternatif.

Yeni Düşük Maliyetli Citroën, Hindistan Topraklarında Hyundai ile Mücadele Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroën’in Hindistan’a girişi uzun zamandır hazırlık aşamasındaydı. Başlangıçta 2008'deki mali kriz nedeniyle rafa kaldırılan son girişim, Renault’nun başarısını düşük maliyetli Kwid ile tekrarlamayı hedefleyecek.

 

Ancak, Avrupalı ??üreticiler tarihsel olarak aşırı maliyete duyarlı Asya pazarında pek başarılı olamadığı için, Citroën’in yeni girişinin Kwid ve Kiger’in yanı sıra yerli Maruti, Tata ve Mahindra’nın ürünleriyle rekabet etmesi gerekecek.

 

CC21 kod adlı düşük maliyetli Citroën'in, Avrupa C3 Aircross ile aynı platforma dayandığı düşünülüyor. Yeni model, Renault Kwid ve Maruti Alto'dan daha büyük crossover tarzı küçük bir hatchback olacak ve Renault Kiger, Hyundai Venue, Tata Nexon ve Kia Sonet gibi benzerleriyle rekabet edecek.

 

Motor yelpazesi üç veya dört silindirli seçeneklerden oluşabilir ve 1.200 cc turbo büyük olasılıkla en üst seçenek olacak. Hindistan pazarına özgü CNG ile çalışan bir model ve daha sonra tam elektrikli versiyon da olabilir.

 

Bu fotoğraflar pek bir şey ifade etmese de, ön tarafın Citroën’in aile yüzüne sahip olacağı aşikâr. CC21 prototipinin yerden yüksekliği oldukça fazla ve Hindistan'ın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin yolları için ideal; minimum çıkıntıya sahip kısa boyutlar, otomobilin dört metreden daha az bir uzunluğa sahip olabileceğine işaret ediyor.

 

Satışların büyük olasılıkla yıl sonundan önce başlaması ve 2021'in 3. çeyreğine doğru bir tanıtım bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo