Geely'den, Tesla'ya Rakip Yeni Elektrikli Otomobil Markası

Ototeknikveri     21 Mart 2021 07:02

Geely, yüksek kaliteli elektrikli araçlar üretmek için başka bir marka daha piyasaya sürmeyi planlıyor. Plan, Tesla’nın hızla artan Çin satışlarına bir yanıt gibi görünüyor.

Geely'den, Tesla'ya Rakip Yeni Elektrikli Otomobil Markası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsimsiz kaynakların Reuters'e verdikleri demece göre, Volvo, Lynk & Co, Polestar ve daha fazlasının sahibi olan otomobil üreticisi, bu yeni markanın yeni markalaşma ve satış stratejileri benimsemesini istiyor.

 

Marka "Zeekr" olarak adlandırılıyor ve Geely'nin bir başka yan kuruluşu olan Lingling Technologies tarafından işletilecek. Reuters, markanın elektrikli araç mimarisinde araştırma yapmaktan, güncellemeleri uygulamaktan ve birçok markasında bir EV stratejisi geliştirmekten sorumlu olacağını bildirdi.

 

Zeekr, son zamanlarda Çin'de satışları büyük ölçüde artan Tesla'nın yerine geçmeye ve Mercedes gibi köklü üreticilere rakip olacak kadar yüksek kaliteli otomobiller üretmeye girişecek. Bunu yapmak için, geleneksel bayi modellerinden kaçınarak, sabit bir fiyata araba satmak için büyük şehir merkezlerindeki galerileri kullanacak. Bunda, yeni marka Tesla'nın öncülüğünü yaptığı bir satış taktiğini benimsiyor.

 

Marka, araçlarını geliştirmek için Geely’nin Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi'ni (Sustainable Experience Architecture) kullanacak. Geely, bunu çok yönlü ve verimli hale getireceğini iddia ettiği ilk "açık kaynaklı elektrikli araç mimarisi" olarak adlandırıyor.

 

Geely 110 kWh pil paketi barındırabilen SEA platformunun 635 hp'ye kadar elektrik motorlarına güç sağlayabildiğini ve 700 km'ye (434 mil) kadar menzile sahip olduğunu iddia diyor. Ayrıca 120 km'ye kadar menzili sadece 5 dakika şarj ile sağlayabiliyor ve 2 milyon km'ye kadar çalışma ömrüne sahip olmak üzere tasarlanıyor.

 

Yine Geely'ye ait olan Polestar, geçtiğimiz günlerde Çin'de Tesla'dan pazar payı kapmak için bir genişleme planını duyurdu. Zeekr'in piyasaya sürülmesinin İsveç markasını nasıl etkileyeceği belirsiz.

Son Güncelleme : 21 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo