Toyota: Elektrikli Taşıtların Yaygınlaşmasında Hala Aşılması Gereken Engeller Var

Ototeknikveri     22 Mart 2021 09:38

Toyota'dan üst düzey bir yöneticinin ABD senatörleri önünde endişelerini dile getirdiği ve rakip otomobil üreticileri benzinle çalışan araçları devre dışı bırakmak için bastırırken, Toyota'nın bu konuda hala aşılması gereken pek çok engel olduğunu belirttiği öğrenildi.

Toyota: Elektrikli Taşıtların Yaygınlaşmasında Hala Aşılması Gereken Engeller Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, Ford ve General Motors gibi otomotiv devleri, araç segmentlerinden en az birinin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacağına söz verdiler ve ABD hükümetinin, elektrikli araçların benimsenmesini zorunlu kılan mevzuatı hızlandırmak için girişimlerde bulunarak kendi duruşlarını desteklemeye istekli olduğunu belirttiler.

 

Ancak Toyota, elektrikli motorlara tam geçiş yapan veya yapmayı planlayan şirketleri defalarca uyardı. Japon otomobil üreticisi geçen yıl hükümetlere yanmalı motorlu otomobil satışları üzerindeki ksııtlama ve yasakları yeniden düşünmeleri için dilekçe verdi.

 

Japonya Otomobil Üreticileri Derneği için düzenlediği basın toplantısında konuşan Toyota’nın Başkanı Akio Toyoda, tüm araçlar elektrikli olsaydı Japonya'nın yaz aylarında elektriğin biteceğini iddia etti. Elektrikli araçlara tam bir geçişi desteklemek için gereken altyapının ülkeye 135 milyar ila 358 milyar dolara mal olacağını da sözlerine ekledi.

 

Toyota’nın Kuzey Amerika Departmanı, bulgularını ABD Senatörlerine sunmaya hazırlanırken benzer bir iddiada bulundu. Toyota Motor Kuzey Amerika'da Enerji ve Çevre Araştırmaları Direktörü Robert Wimmer Reuters'e, "Elektrifikasyonda çarpıcı bir ilerleme kaydedeceksek bu enerji ikmali altyapısı, pil kullanılabilirliği, tüketicinin kabulü ve satın alınabilirlik gibi muazzam zorlukların üstesinden gelmeyi gerektirecek" dedi.

 

Wimmer, "Rakipler iddialı hedefler gösterse de, gerçek şu ki, geçen yıl ABD'de satılan araçların %2'sinden daha azı pille çalışıyordu ve Toyota'nın ABD yollarında dört milyon hibrit otomobilinin bulunması 20 yıl sürdü." diye konıuştu.

 

Toyota, bu yıl ABD'ye iki yeni elektrikli model sunacak ve Lexus serisine tam elektrikli bir model ekleyecek. Bununla birlikte, yeni elektrikli ürünlerin duyurusu sırasında, otomobil üreticisi, sadece pilli elektrikli ürünler yerine birden fazla aktarma organı seçeneği sunmaya kararlı oldukları gerçeğini tekrarladı.

 

Toyota, tam elektrikli ve hibrit araçların her ikisinin de benzer çevresel faydalar sağladığını, ancak uzun vadeli tam elektrikli otomobil sahipliğinin maliyetinin bir hibrit araçtan "çok daha yüksek" olduğunu düşünüyor. Toyota, bütün geleceğini elektrikli araçlara bağlamaktan kaçınan tek büyük otomobil üreticisi değil. Son zamanlarda, BMW'nin CEO'su Oliver Zipse de, yanmalı motorlu araçlarına olan talebin uzun yıllar boyunca güçlü kalacağını söyledi.

Son Güncelleme : 22 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo