Yeni Seat Elektrikli Crossover 2025'te Rekabetçi Fiyatlarla Geliyor

Ototeknikveri     22 Mart 2021 10:01

Seat, 2025'te çıkacak yeni bir şehir içi elektrikli otomobil ile Avrupa'nın rekabetçi A segmentinde varlığını sürdürecek.

Yeni Seat Elektrikli Crossover 2025'te Rekabetçi Fiyatlarla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın yaklaşmakta olan Aygo halefi gibi (elektrikli olmasa bile), boyut bakımından yeni Born modelinin altında konumlanacak olan model, bir crossover gibi şekillenecek. Dolayısıyla, modelin rakiplerinden en az biri yakın zamanda duyurulan Dacia Spring'in versiyonlarından biri olacak.

 

Romanya markasının ilk elektrikli otomobili gibi, Seat'ın henüz isimlendirilmemiş modeli de rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılacak. Yaklaşık 20.000 ila 25.000 Euro bir fiyat bekleniyor ve bununla çevre dostu elektrikli mobiliteye herkesin ulaşabilmesi hedefleniyor.

 

E-Up! 'In halefi olacak Volkswagen ID.1 ile aynı zamanda 2025 yılında gelmesi planlanan yeni Seat EV, platformunu Alman kuzeni ile paylaşacak. 24 ve 36 kWh kapasiteli pillerin 300 km'ye kadar menzil sunması bekleniyor. Normal hatchback gövdesinin yanı sıra, ID.1 ailesi ayrıca bir ID.1 Crozz crossover ve bir e-Roomzz minibüsü içerebilir.

Seat, yıl sonundan önce bir konsept ile ön izlemesi yapılacağına inanılan yeni küçük EV'nin bir araya getirileceği üretim tesisinin birkaç ay içinde açıklanacağını söyledi.

 

Öte yandan Seat, Cupra Tavascan'ın 2024'te piyasaya çıkacağını doğruladı. Model, 2021 sonunda piyasaya çıkacak Cupra Born'dan sonra markanın ikinci elektrikli aracı olacak.

 

Başkan Wayne Griffiths, “Hayalimiz gerçek olacak, Cupra Tavascan gerçek olacak. Volkswagen Grubu'nun MEB platformuna dayalı olarak, Barselona'da tasarlanıp geliştirilecek ve 2024'te Avrupa ve denizaşırı pazarlara ulaşacak." dedi.

 

Cupra, Asya-Pasifik bölgesine genişlemeden önce önümüzdeki yıl Avustralya'ya da resmen girecek.

 

Griffiths, "Avustralya genç bir pazar ve Cupra genç bir marka. Müşteriler yeni markalar arıyor, yüksek bir orta sınıf geliri var ve ilerici bir toplum. Cupra'nın bu ülkede başarılı olabileceğinden eminiz." dedi.

 

Son olarak Seat, güncellenen Ibiza ve Arona'nın bu yıl piyasaya çıkacağını söyledi.

Son Güncelleme : 22 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo