Lexus IS Wax Edition Plak Çaları ile Müzik Tutkunlarını Hedefliyor

Ototeknikveri     24 Mart 2021 10:01

Lexus, Gamers' IS konseptini ortaya çıkardıktan iki aydan kısa bir süre sonra, bu kez DJ ve prodüktör MC Madlib, sanatçı ve prodüktür KAYTRANADA ve Los Angeles SCPS ile birlikte müzik tutkunları için IS Wax Edition'ı hazırladı.

Lexus IS Wax Edition Plak Çaları ile Müzik Tutkunlarını Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Devasa bir ekran, lazerler ve bir sis makinesiyle donatılmış Gamers's IS'nin aksine, Wax Edition biraz daha uysal, ancak bu ayrıntılara benzer düzeyde bir dikkat gösterilmediği anlamına gelmiyor.

 

Wax Edition’ın ilk göze çarpan özelliği, arabanın torpido gözüne entegre edilmiş bir plak çalar. Plak çalar, karbon fiber ve işlenmiş alüminyum ile 3D yazıcıda olarak basılmış ve 12 inçlik tam boy plakları çalabiliyor. Bu çok büyük bir yenilik gibi görünmese de, asıl sihrin geldiği yer plak çaların düzgün çalışmasına izin veren ayrıntılar.

 

Bilmeyenler için tekrarlamak gerekirse, bir plak çalar, bir plağın yüzeyindeki mikroskobik oluklar boyunca bir iğneyi sürükleyerek çalışır ve ortaya çıkan titreşimler duyduğunuz sesi yaratır. Bununla birlikte, zorlu bir araba yolculuğundan gelebilecek olanlar gibi dış titreşimler ortaya çıktığında, iğne atlar, sesi bozar ve bu süreçte plak çalara potansiyel olarak zarar verebilir.

Bununla mücadele etmek için, Lexus plak çalara bir dengeleyici motor taktı ve hatta sürüşü kolaylaştırmak için arabanın süspansiyonunu yeniden ayarlayacak kadar ileri gitti. Buna 17 hoparlöre, 1.800 watt güce ve 7.1 surround kurulumuna sahip Mark Levinson ses sistemini de eklediğimizde, IS Wax Edition mükemmel bir müzik tutkunu otomobili haline geliyor.

 

Wax Edition'ın yaratılmasıyla ilgili olarak, Lexus Marketing başkan yardımcısı Vinay Shahani, "En saf dinleme deneyimlerini yaratmak için hiç bir çabadan kaçınmayan ses meraklıları gibi, yeni 2021 Lexus IS'yi en saf spor sedan olarak tasarlamak için biz de hiç bir çabadan kaçınmadık. Lexus IS Wax Edition, plakları ve arabaları yepyeni bir şekilde bir araya getirerek tutkularımızın nihai birliğini örnekliyor." dedi.

Ne yazık ki, bu özel IS satışa sunulmayacak, ancak gelecekteki Lexus etkinliklerinde sergilenecek. Bu kararın mantığını anlayabilsek de, yine de konsepti yollarda görmek hoş olurdu.

Son Güncelleme : 24 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo