Yeni Honda HR-V'nin Tasarımı Detaylarıyla Karşımızda

Ototeknikveri     25 Mart 2021 05:53

Geçen ay Japonya'ya özel sunulan Vezel'in yanı sıra Honda, tasarım özelliklerine vurgu yaparak Avrupa için yeni nesil HR-V e: HEV'nin yeni resimlerini ve videolarını yayınladı.

Yeni Honda HR-V'nin Tasarımı Detaylarıyla Karşımızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En büyük değişiklik yeni modelin endüstrinin en son trendlerinden birini takip ederek crossover coupe formunda olması.

 

Modelde önde yatay çıtalarla daha büyük bir ızgara, daha temiz görünümlü bir tampon, çamurluklara çıkıntı yapan LED farlar, daha kavisli bagaj kapağı ve bir LED şeritle birleştirilmiş ince arka farlar var. Arka plaka tutucusu yeniden konumlandırıldı ve bunun üzerinde ışıklar, geri görüş kamerası ve bagaj kapağı kolu tek bir üniteye entegre edildi. Gövdenin alt kısımlarındaki siyah plastik kaplama, selefine göre daha belirgin.

 

Yeni HR-V için Honda, kabin alanını iyileştiren merkeze monte edilmiş yakıt deposu düzenini korudu. Otomobil üreticisi, dört yetişkinin "maksimum konforla" seyahat edebileceğini iddia ediyor ve yaklaşık olarak eski HR-V kadar büyük olmasına rağmen, 2021 yarı kompakt crossover daha fazla omuz alanı ve bacak mesafesi sunuyor. Dahası, arkaya yaslanan koltuklar düz bir şekilde katlanarak araç sahiplerinin bisikletler de dahil olmak üzere farklı yükleri taşımasına olanak tanıyor.

Honda'nın Büyük Projeler Lideri Kojiro Okabe yeni model için "Tamamen yeni hibrit HR-V'yi modern tüketicilerin titiz değerlerini ve ihtiyaçlarını yansıtacak ve yeni nesil otomobil sahiplerinin ilgisini çekecek şekilde tasarladık. Otomobil sahipleri Etkileşim kurdukları ürünlerden amaç ve yenilik talep ediyorlar. Honda’nın en son teknolojilerini ve tasarım anlayışını akıllıca uygulayarak, günlük yaşamlarını tam olarak desteklemek ve geliştirmek için gereken ferahlığı, bağlanabilirliği, güvenilirliği ve çok yönlülüğü sağlayacak bir otomobil yarattık." dedi.

Yıl sonunda piyasaya sürülecek olan Avrupa'ya özel HR-V e: HEV, iki motorlu bir benzinli hibrit aktarma organına sahip olacak, ancak ayrıntılar henüz açıklanmadı. Bununla birlikte, ya Jazz ile aynı 1.5 litrelik dört silindirli motoru ya da CR-V'den 2.0 litrelik motoru kullandığına inanılıyor.

Öte yandan Japon Vezel, sürekli değişken şanzımana (CVT) bağlı 1,5 litrelik i-VTEC benzinli motora ve "gerçek zamanlı dört tekerlekten çekiş" özelliğine sahip bir hibrit sistemle geliyor.

 

Kuzey Amerika'da 2022 model yılı için piyasaya sürülebilecek yeni HR-V ise "ABD müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanacak" ve küresel modellerden farklı olacak.

Son Güncelleme : 25 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo