Elektrikli Araçlar 2021'de Avrupa Pazar Payını İki Katına Çıkarıyor

Ototeknikveri     25 Mart 2021 10:48

Avrupa otomotiv pazarı 2021'de tökezlerken bile, elektrikli araçlar ve plug-in hibritler için ilk rakamlar iyi. Bu, düşük emisyonlu araçların pazar paylarını büyütmelerine yardımcı oluyor.

Elektrikli Araçlar 2021'de Avrupa Pazar Payını İki Katına Çıkarıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

JATO Dynamics, genel pazarın bu yıl %20 düşmesine rağmen, elektrikli araç satışlarının Şubat 2021'e kadar %67 arttığını bildirdi. Tam elektrikli otomobiller ve plug-in hibrit otomobiller bu yıl Avrupa'da satılan yaklaşık 850.000 otomobilin 115.000'ini veya %13.6'sını oluşturuyor. Geçen yıl bu zamanlarda, aynı araçlar sadece 6,5'lik bir paya sahipti.

 

Beklediğimiz gibi, elektrikli araçlar otomobil üreticilerinin satışlarının gittikçe daha büyük bir bölümünü oluşturuyor. Hyundai ve BMW Group ortalamanın üzerinde bir performans sergilerken, Daimler tarafından tescil edilen tüm yeni araçların dörtte birinden fazlası elektrikli oldu.

 

Jaguar Land Rover, sattığı yeni arabaların neredeyse üçte birini oluşturan araçlarla, köklü otomobil üreticileri arasında en elektrikli olanıydı. Yine de Geely ve Tesla sürüye liderlik etti. Doğal olarak Tesla’nın satışlarının %100’ü elektrikli, Geely’nin ise %45’i ise elektrikli.

 

Nitekim Tesla Model 3, bu yıl şimdiye kadar en çok satan elektrikli otomobil oldu. Yılbaşından bugüne satışları Avrupa'da %55 arttı ve pazardaki rakiplerini kolayca geride bıraktı. Bu yıl 5.400'den fazla yeni kayıtla, Model 3, 3.500 adet satan Volkswagen ID.3'ün neredeyse 2.000 adet önünde.

Bu arada Volvo XC40, plug-in hibrit'lere liderlik ediyor. Satışlar bu yıl yaklaşık 3.500 adede ulaşırken, daha etkileyici olan geçen yıla kıyasla %323 daha fazla satmış olması.

 

Peugeot 3008 ve Renault Captur, Volvo'nun yaklaşık 1.000 adet arkasında. Rakip Fransız hibritlerin satışları, sırasıyla 2.564 ve 2.522 adet.

 

Genel olarak, tam elektrikli ve plug-in hibrit otomobillerin satışları yine de içten yanmalı motorlu otomobillerin oldukça gerisinde. Avrupa'da şimdiye kadar en çok satan otomobil, 18.000'den fazla satılan Peugeot 208 oldu. Bu da tek başına en iyi 5 elektrikli modelin toplamından daha fazlası.

 

Yine de, elektrikli ve hibrit modellerin geleneksel muadillerini geride bıraktığı bir pazar var. Doğru tahmin ettiniz: Norveç. Elektrikli araçlar, İskandinav ülkesinde bu yıl şimdiye kadarki tüm satışların %79'unu oluşturdu.

 

Birçok Alman otomobil üreticisi, elektrikli aktarma organlarına yatırım yapmak için içten yanmalı motorları geliştirmeyi durdurmaya hazırlandığı için rakamlar daha da artacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 25 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo