2022 Subaru BRZ Japonya'da Görücüye Çıktı

Ototeknikveri     07 Nisan 2021 12:02

Geçen Kasım ayında Kuzey Amerika versiyonu ile yeni 2022 BRZ'nin tanıtılmasının ardından Subaru ve Toyota, sırasıyla BRZ ve GR 86'nın JDM versiyonlarını tanıtmak için Pazartesi sabahı Japonya'da bir ortak basın toplantısı düzenledi.

2022 Subaru BRZ Japonya'da Görücüye Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BRZ'yi daha önce görmüş olsak da, Subaru, BRZ'nin Japon pazarı versiyonu için yeni video ve fotoğraflar yayınladı. Direksiyonun konumu dışında otomobilde ABD versiyonundan bir fark bulunmuyor.

 

Güç, tıpkı ABD'ye özgü modelde olduğu gibi, doğal emişli 2,4 litrelik dört silindirli motor tarafından sağlanıyor, ancak 4 hp artışla 232 HP (235 PS / 173 kW) güç çıkışı ve 250 Nm tork sunuluyor. Toyota ikizinde olduğu gibi, BRZ'deki boxer motor da altı ileri manuel veya altı ileri otomatik şanzımanla geliyor.

 

Subaru hala yeni spor arabasının resmi performans rakamlarını yayınlamadı, ancak Toyota yaptı ve GR 86 0'dan 100 km/s hıza 6,3 saniyede ulaşıyor. Bu nedenle 2022 BRZ'nin de aynı rakamlara sahip olmasını bekleyebiliriz.

Yıl sonuna doğru Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek olan versiyon ile Japon modeli arasında stil açısından kesinlikle bir fark yok. Ön tamponların ve gündüz sürüş ışığı imzasının ötesinde BRZ ve 86 için de aynısı geçerli, ikisi arasında başka hiçbir görsel fark yok ve hatta iç mekan bile tamamen aynı.

 

Müşteriler, sürücü odaklı konsolun ortasında, dijital gösterge panelinin yanında oturan yeni bir bilgi-eğlence sistemi bulacaklar. Subaru otomobilin arka koltukları katlandığında dört tekerlek, bir takım golf sopası veya bir dağ bisikleti taşıyabileceğini belirtiyor ve bu sınıftaki bir otomobil için bagaj alanı uygun görünüyor.

 

Sürücüye, yaya algılamalı otomatik acil frenleme, kör nokta uyarısı, radar güdümlü hız sabitleme ve bu yılın sonlarında piyasaya sürüldüğünde detaylandırılacak diğer özellikleri içeren bir dizi güvenlik donanımı yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo