2022 Mercedes EQB Tanıtıldı

Ototeknikveri     19 Nisan 2021 01:43

Mercedes, GLB'nin tamamen elektrikli versiyonu ve EQA'nın yedi kişilik kardeşi olan yeni EQB'yi 2021 Şangay Otomobil Fuarı'nda amiral gemisi EQS elektrikli lüks sedan ile birlikte tanıttı.

2022 Mercedes EQB Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi, Pekin'de üretilecek ve bu yıl satışa çıkacak olan EQB'nin Çin'e özgü versiyonunu sergiliyor. Avrupa versiyonu da 2021'de piyasaya sürülecek, ABD'ye özgü modeller ise 2022'de gelecek. Yeni EQB'nin global versiyonları, otomobil üreticisinin Macaristan'ın Kecskemét kentindeki fabrikasında üretilecek.

 

Yeni elektrikli Mercedes SUV, 288 HP'lik bir güç çıkışıyla Çin'de serinin en üst donanım seviyesi AMG Line formunda piyasaya sürülecek. Mercedes, yeni EQB'yi 66,5 kWh'den başlayan farklı güç çıkışları ve pil paketi boyutlarının yanı sıra önden ve dört tekerlekten çekişli çeşitli konfigürasyonlarda sunacak.

 

Avrupa'da, EQB 350 4Matic 419 km bir sürüş menzili sunacak ve Mercedes yakın gelecekte “daha uzun menzilli bir versiyon” eklemeyi planlıyor. Yeni EQB, standart olarak 11 kW dahili şarj cihazının yanı sıra bir DC hızlı şarj istasyonunda 100 kW'a kadar şarj etme özelliği ile birlikte gelecek.

 

Önde, ızgara yerine tipik Mercedes-EQ siyah paneli ve tam LED farların gündüz sürüş ışıklarını birbirine bağlayan kesintisiz bir fiber optik ışık şeridi bulunuyor. Jant tasarımları EQB'ye özel ve 20 inç boyutuna kadar değişen jantlar roze altın veya mavi renkte sunuluyor. Arka uçta ayrıca tam genişlikte bir LED ışık şeridi bulunurken, plaka tampona monte edilmiş.

 

Yeni Mercedes EQB, 2.829 mm ile GLB ile aynı aks mesafesini koruyor, bu da iç mekan genişliğinin yanmalı motorlu SUV ile aynı olduğu anlamına geliyor. Mercedes, boyu 1,65 metreye kadar olan kişilerin isteğe bağlı (Çin'de standart) üçüncü koltuk sırasına rahatça oturabileceğini belirtiyor. İkinci sıra koltuk ise çok çeşitli şekillerde ayarlanabilerek esnek kullanım sunuyor.

 

Gösterge paneli, birkaç detay ve renk değişikliği dışında GLB ile hemen hemen aynı kalıyor. Modele bağlı olarak, havalandırma deliklerinde, koltuklarda ve hatta anahtarlıkta roze altın renkli dekoratif öğeler olabilirken, çift ekranlı kurulum elektrikli otomobile özel arayüz ile birlikte geliyor.

 

EQB'nin MBUX bilgi-eğlence sistemi standart olarak Elektrikli Akıllı Navigasyon özelliğine sahip. Sistem, yalnızca gerekli şarj istasyonlarını değil, aynı zamanda topografyayı ve hava durumunu da hesaba katarak hedefe giden en hızlı rotayı hesaplıyor.

 

Yeni Mercedes EQB'nin fiyatlandırma detayları ve tüm özellikleri yıl sonuna doğru açıklanacak. İngiltere pazarında, yeni EQB lansmandan itibaren EQB 300 ve EQB 350 versiyonlarında sunulacak.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo