Akıllı Telefon Üreticisi Huawei İlk Otomobilini Tanıttı

Ototeknikveri     21 Nisan 2021 08:27

Huawei en çok akıllı telefon üretmesiyle tanınıyor, ancak şirket ilk otomobilini paketinden çıkardı. SF5 olarak bilinen model, Cyrus ile ortaklaşa oluşturulan ve Seres markası altında satılacak olan, menzili genişletilmiş bir crossover.

Akıllı Telefon Üreticisi Huawei İlk Otomobilini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tam olarak güzel görünmese de SF5, geriye doğru eğimli farlara ve kendine özgü LED gündüz farları ile çevrili bir kafes ızgaraya sahip. Model ayrıca akıcı bir gövde, gömme kapı kolları ve kompakt bir seraya sahip.

 

SF5, boyut olarak 4700 mm uzunluk, 1930 mm genişlik, 1625 mm yükseklik ve 2875 mm aks mesafesi ile biraz Audi Q5'i anımsatıyor.

 

Kabine girerken sürücüler, iki kollu direksiyon simidinin arkasında bulunan dijital bir gösterge paneli görecekler. Model ayrıca ahşap kaplamalara, metalik vurgulara ve döner vites değiştiriciye sahip. Diğer öne çıkan özellikler arasında bir ortam aydınlatma sistemi, bir sunfroof ve ısıtma, havalandırma ve masaj işlevlerine sahip ön koltuklar yer alıyor.

 

Modelin Huawei ile olan bağlantısı göz önüne alındığında, crossover'ın yüksek teknolojili bir bilgi-eğlence sistemi ile donatıldığını öğrenmek şaşırtıcı değil. Sistem akıllı telefonlara birkaç saniye içinde bağlanıyor ve ikisi arasında müzik ve navigasyon bilgilerini otomatik olarak aktarıyor. Ayrıca ses tanıma teknolojisi ve 11 hoparlöre ve iki subwoofer'a sahip bir ses sistemi var.

 

Sesten bahsetmişken, mühendisler gürültüyü, titreşimi ve sertliği azaltmaya özel önem vermişler. Bu çabaların bir parçası olarak, modelde çift katmanlı ön cam ve bol miktarda ses yalıtımı malzemesi bulunuyor. Şirket, rölantide sadece 38 desibellik iç gürültü seviyesi sağladıklarını söylüyor.

 

Teknolojiye geri dönersek, SF5 milimetre dalga radarı, ultrasonik sensörler ve çeşitli kameralar içeriyor. Uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik sıkışıklığı yardımı, otomatik acil frenleme, şerit ortalama ve ileri çarpışma uyarısı bu radar, sensör ve kameralar sayesinde çalışıyor.

 

Huawei pek çok ayrıntıyı henüz açıklamadı ancak modelin jeneratör görevi gören 1.5 litrelik dört silindirli bir motoru var. Bu jeneratör, toplam 543 hp (405 kW / 551 PS) güç çıkışı ve 820 Nm tork üreten iki elektrik motoruna güç sağlayan bir pil paketini besliyor. Bu, crossover'ın yaklaşık 4,7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor.

 

Menzil genişletmeli güç aktarma organı sayesinde SF5, Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü'nde yalnızca elektrikle 180 km ve toplamda 1000+ km seyahat edebiliyor. Araç, TV'lerden elektrikli araçlara kadar her şeye güç sağlayan bir pil görevi de görebiliyor.

 

SF5 şu anda Şangay Otomobil Fuarı'nda sergileniyor ve yakında birkaç Huawei mağazasında görünecek. Teslimatların önümüzdeki ay başlaması planlanıyor ve fiyatlandırma 216.800 Yen'den (33.356 $ / 23.935 £ / 27.716 €) başlıyor.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo