Stellantis Bu Yıl Emisyon Hedefine Tesla Kredisi Olmadan Ulaşmayı Bekliyor

Ototeknikveri     05 Mayıs 2021 09:41

Stellantis, bu yıl Avrupa'daki karbondioksit emisyon hedeflerine Tesla'dan çevre kredisi satın almak zorunda kalmadan ulaşabileceğine inanıyor.

Stellantis Bu Yıl Emisyon Hedefine Tesla Kredisi Olmadan Ulaşmayı Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'da, tüm otomobil üreticilerinin özel araçlar için CO2 emisyonlarını kilometre başına ortalama 95 grama düşürmesi gerekecek. Stellantis'i oluşturmak için PSA ile birleşen FCA, daha önce 2019-2021 döneminde hem Avrupa'da hem de ABD'de Tesla'dan CO2 kredisi satın almak için yaklaşık 2 milyar Euro (2.4 milyar $) harcadı. Ancak, Fransız yayın Le Point ile yakın tarihli bir röportajda Stellantis CEO'su Carlos Tavares, firmasının artık bu kredilere ihtiyaç duymayacağını belirtti.

 

Tavares, "PSA'nın Stellantis'e getirdiği elektrik teknolojisi ile, bu yılın başlarında karbondioksit emisyon düzenlemelerini kendi bünyemizde karşılayacağız. Bu nedenle, Avrupa için CO2 kredilerine başvurmamıza gerek kalmayacak ve FCA artık Tesla veya başka birinden yardım almak zorunda kalmayacak." dedi.

 

Reuters ile konuşan bir Stellantis sözcüsü, otomobil üreticisinin Tesla ile havuz anlaşmasını durdurmanın mali sonuçları hakkında görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

 

Sözcü, "Groupe PSA ve FCA kombinasyonunun bir sonucu olarak, Stellantis, diğer otomobil üreticileriyle açık binek araç havuzu düzenlemeleri olmadan 2021 için Avrupa'da CO2 hedeflerine ulaşabilecek bir konumda olacak" dedi.

 

Son yıllarda Tesla'dan kredi satın almak sadece FCA'ya yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Tesla'yı karlılığa itmekte de etkisi oldu. Elektrikli otomobil üreticisi, emisyonları ve yakıt ekonomisi standartlarını aşmak için kredi kazanıyor ve ardından bunları diğer otomobil üreticilerine satıyor.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo