Renault Megane E-Tech Electric'ten Yeni Teaser

Ototeknikveri     07 Mayıs 2021 06:42

Renault, yakında çıkacak Megane E-Tech Electric'ten teaser yayınladı.

Renault Megane E-Tech Electric'ten Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Talk etkinliğinde gösterilen Megane E-Tech Electric, "çok yakın gelecekte piyasaya sürülecek" ve "bağlantılı ve tam elektrikli otomobillerin geleceğini" somutlaştırmayı vaat ediyor.

 

Şimdilik fazla detay olmasa da, şirket crossover'ın gelecek yıl piyasaya sürüleceğini ve Renault'nun yeni logosunu içereceğini doğruladı. Logo, Landor & Fitch ile ortaklaşa geliştirildi ve 2024 yılına kadar Renault'nun tüm serisine yayılacak.

 

Renault ayrıca crossover'ın "yüksek teknolojili yerleşik sistemler ve birinci sınıf ekranlara" sahip olacak iç mekanından da görüntü yayınladı. Gördüğünüz gibi, Megane, dikey ve büyük bir bilgi-eğlence sistemine akan dijital bir gösterge paneline sahip olacak. Ayrıca havada asılı görünen bir orta konsol ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı dikkat çekiyor. Başka yerlerde, yeni kontrol düğmeleri, ahşap döşemeler ve kontrast dikişler var.

Yeni modelin habercisi geçen yılki Megane eVision konsepti olmuştu. Konsept Nissan Ariya'nın da temelini oluşturan CMF-EV platformunu kullanıyordu ve 60 kWh pil paketine sahipti. Pil paketi, 215 hp (160 kW / 218 PS) güç çıkışı ve 300 Nm tork üreten, öne monte edilmiş bir elektrik motoruna güç veriyor ve crossover'ın 8 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor.

 

Megane E-Tech Electric, şirketin "Nouvelle Vague (Yeni Dalga)" planının bir parçası olarak tanıtıldı. Bu strateji otomobil üreticisini teknolojiye, hizmetlere ve temiz enerjiye odaklanmış bir şirkete dönüştürmek için tasarlanmış.

Renault, 2030'da satılan 10 araçtan 9'u elektrikli olacağı için "Avrupa'nın en yeşil markası" olmayı hedefliyor. Şirket ayrıca 2030 yılına kadar yeni araçlarda en yüksek geri dönüştürülmüş malzeme yüzdesine sahip olmayı hedefliyor.

 

Daha kısa vadede, 2025 yılına kadar C ve D segmentlerinde yedi model piyasaya sürülecek. Hepsi elektrikli olacak ve bu, Renault'nun çevre dostu hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo