Musk, Tesla'yı Rusya'da Üretmeyi Düşünüyor

Ototeknikveri     23 Mayıs 2021 06:51

Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin Rusya'da bir varlık oluşturmaya yakın olduğunu ve orada fabrika açıp açamayacağını araştırdığını söyledi.

Musk, Tesla'yı Rusya'da Üretmeyi Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rusya'daki bir etkinliğe video bağlantısıyla katılan Musk, şirketin zaten Çin ve ABD'de üretim tesislerine sahip olduğunu, ancak dünyanın diğer bölgelerinde de üretim tesisleri açmayı düşündüğünü söyledi. Şirket ayrıca bu yılın sonlarında Almanya'da otomobil ve pil üretmek için bir fabrika açmayı planlıyor.

 

Musk, "Rusya'da bir Tesla varlığı kurmaya yaklaştığımızı düşünüyorum ve bunun harika olacağını düşünüyorum. Zamanla, dünyanın başka yerlerinde ve bir noktada potansiyel olarak Rusya'da da fabrikalara sahip olacağız." dedi.

 

Aynı zamanda Space Exploration Technologies'in CEO'su olan Musk, etkinlikte Washington ile Moskova arasında daha fazla diyalog çağrısında bulundu. Musk, "Rusya'da çok fazla yetenek ve enerji var. Umarım bu enerji gelecekte de devam eder ve insanları geleceği geçmişten daha iyi hale getirmek için çabalamaya ve gelecek hakkında iyimser olmaya kuvvetle teşvik etmek istiyorum." diye konuştu.

 

49 yaşındaki Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sohbet odası uygulaması Clubhouse'da kendisine katılmaya davet etmişti. Kremlin'in sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Putin ve Musk'ın konuşmasını umduğunu, ancak şu anda bunun için bir hazırlık yapılmadığını söyledi.

 

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo