Ford E-100: Bir Tasarım Öğrencisinin Şehir İçin Küçük Bir Elektrikli Pikap Önerisi

Ototeknikveri     30 Mayıs 2021 06:03

Pikaplar, elektrikli araçlar için bir sonraki hedef ve Ford, F-150 Lightning'i yeni tanıttı. Ancak şimdiye kadar gördüğümüz kamyonetlerin hepsi oldukça büyüktü, peki yoğun şehirlerdeki insanlar ne yapmalı?

Ford E-100: Bir Tasarım Öğrencisinin Şehir İçin Küçük Bir Elektrikli Pikap Önerisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ulaştırma Tasarımında Yaratıcı Çalışmalar Koleji'nde öğrenci olan Tyler Kwon, daha küçük bir elektrikli Ford kamyonetinin nasıl görünebileceğini hayal etti.

E 100, Kwon'un verdiği bilgiye göre, Detroit bölgesi öğrencisinin ikinci sınıf tasarım projesiydi, bu yüzden aslında F-150 Lightning'den önce geliyor ve boyutları küçültmek için elektrikli araçların kompakt aktarma organları paketinden yararlanıyor.

Tasarım, E 100'e bir kullanışlılık duygusu aşılamak için "araç - gereçlerin" dilini öğelerine dahil ediyor. Örneğin gündüz sürüş ışıkları c şekilli kelepçeler olarak tanımlanıyor ve sekizgen ızgarayı destekliyor. Kapıda, elektrikli aletleri ve diğer eşyaları saklamak için kullanılabilecek bir depolama alanını ortaya çıkaran çıkarılabilir bir panel var.

Bu arada kamyonetin kasası, yüklerin bağlanmasına yardımcı olmak için yerleşik montaj noktaları ile tasarlanmış. Bu eskizlerin gösterdiği kasa, pikap aracın kompakt oranlarına rağmen bir arazi bisikleti taşıyacak kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. F-150 Lightning'de olduğu gibi, ayrıca E 100'de de bir ön bagaj var.

Kwon, E 100'ü zeminin altında piller bulunan bir "kaykay" platformuna dayalı olarak hayal etse de, beklenmedik durumlar için çıkarılabilir bir pil bölümü ekliyor. Biraz benzin bidonuna benzer şekilde, hızlı bir şekilde şarjı doldurmak için bu küçük paketlerden birkaçını yanınızda taşıyabilirsiniz. Off-road ve yol tutkunları için kolayca faydalı olabilecek güzel bir fikir.

Not: Bu, Tyler Kwon tarafından yapılan bir çizimdir ve Ford ile ilgili değildir veya Ford tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo