BMW Yeni i4'ü Detaylandırdı!

Ototeknikveri     02 Haziran 2021 08:12

BMW sadece 2022 i4 M50 modelini duyurumakla kalmadı, aynı zamanda biraz daha uygun fiyatlı ve erişilebilir eDrive40 versiyonunun da detaylarını açıkladı.

BMW Yeni i4'ü Detaylandırdı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW i4 eDrive40'a güç sağlayan, arka aksta 335 hp ve 416 Nm tork üreten bir elektrik motoru. Bu motor 81,5 kWh pil paketi ve tek hızlı şanzıman ile birlikte çalışıyor. BMW, elektrik motorlarının nadir toprak mineralleri kullanmadığını ve çoğu içten yanmalı motorlarda yüzde 40'dan daha aza karşılık yüzde 93'lük bir verimlilik faktörüne sahip olduğunu belirtiyor.
 

Düz bir yolda, i4 eDrive40 sıfırdan 100 km/s hıza 5,7 saniyede ulaşacak ve azami 189 km/s hıza devam çıkabilecek.
 

i4 eDrive40'ı destekleyen pil, markanın BMW eDrive yüksek voltajlı pillerinin beşinci nesli ve her biri 72 hücreli dört modül ve üç 12 hücreli modülden oluşuyor. Toplam kapasitesi 81,5 kWh olan i4 eDrive40, EPA döngüsünde tahmini olarak yaklaşık 482 km menzil sunacak. Elektrikli otomobil ayrıca 200 kW'a kadar hızlı şarjı da destekliyor, yani 10 dakika gibi kısa bir sürede 144 km menzil eklenebiliyor.
 

ABD'li alıcıların menzil kaygısından etkilenmemesini sağlamak için BMW, i4 sahiplerine ülkenin en büyük halka açık hızlı şarj ağına erişim sağlamak için EVgo ile ortaklık kurdu.
 

Geleneksel 3 Serisi sedanla karşılaştırıldığında, i4 eDrive40'ın ağırlık merkezi 5,3 cm daha alçakta. Kullanıma yardımcı olacak temel standart özellikler arasında kaldıraçlı amortisörler, arkada havalı süspansiyon, Servotronic işlevli elektromekanik direksiyon, gelişmiş Dinamik Denge Kontrol sistemi ve aktüatöre yakın tekerlek kayma sınırlaması yer alıyor. Otomobil üreticisi, bu sistemin "BMW i4 eDrive40'ta arkadan çekişin avantajlarını elektrikli mobilite dünyasına getirmek için tasarlandığını" söylüyor.

Dev ekranlı tipik elektrikli otomobil iç mekanı

i4 eDrive40'ın içi, geleneksel yanmalı motorlu BMW'lerin bir karışımı ancak tüketicilerin elektrikli araçlardan beklediği bazı özelliklerle güncellenmiş. En önemlisi, i4'ün kabini, 12,3 inçlik devasa bir bilgi-eğlence ekranını ve tek bir ünitede birleştirilmiş ve hafif bir eğriye sahip 14,9 inçlik bir bilgi-eğlence ekranını barındırıyor. BMW ayrıca bu ekranın yansıma önleyici cama sahip olduğunu söylüyor. Ekran, kablosuz güncellemelere izin veren iDrive 8 yazılımı ile çalışıyor. Bir Head-Up (baş üstü) ekranı da bulunuyor ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto destekleniyor.



Elektrikli otomobil, ekran veya sesli komutla ayarlanabilen üç bölgeli otomatik klima kontrolü ile standart olarak geliyor, yani fan hızını ve sıcaklığını kontrol etmek için fiziksel bir kadran yok. Koltuk ısıtmasının ve havalandırmasının etkinleştirilmesi de dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor ancak kabinde hala bazı fiziksel düğmeler var.



Tüm i4 modellerinde standart olarak sürgülü/açılır cam tavan bulunuyor. Standart donanım olarak 205 watt'lık bir amplifikatöre sahip 10 hoparlörlü bir ses sistemi bulunurken, bir ortam ışığı sistemi de isteğe bağlı olarak mevcut. 16 hoparlörlü ve yedi kanallı dijital amplifikatörlü bir Harman Kardon surround ses sistemi de isteğe bağlı olarak sunuluyor.



i4 eDrive40'ta çeşitli sürücü destek sistemleri standart veya isteğe bağlı olarak geliyor ve araca 2. Seviye otonom sürüş sağlıyor. Temel özellikler arasında Dur & Kalk işlevli Aktif Seyir Kontrolü, Hız Sınırı Asistanı ve üç ön kamera, bir öne bakan radar ve Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanının kullanılmasını sağlayan dört yan radar kullanan Profesyonel Sürüş Yardımı sistemi yer alıyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo