Skoda Enyaq Sportline iV 80x, Serinin En Güçlü Üyesi Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     07 Haziran 2021 10:09

Skoda, markanın tamamen elektrikli SUV modelinin en üst donanım seviyesi olan yeni Enyaq Sportline iV 80x'i tanıttı.

Skoda Enyaq Sportline iV 80x, Serinin En Güçlü Üyesi Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Enyaq Sportline iV 80x, toplam 261 HP güç çıkışı ve 425 Nm tork sunan çift elektrikli motorla destekleniyor. Arkada 201 HP ve 310 Nm tork üreten sabit mıknatıslı senkron motor, önde ise 107 HP ve 162 Nm tork üreten bir asenkron motor var. Çift motorla Enyaq 80x dört tekerlekten çekiş de sağlıyor.

Enerji, 82 kWh'lik bir pil takımı tarafından sağlanıyor ve Skoda, WLTP döngüsünde 500 km üzerinde bir sürüş menzili sunuyor. Skoda, 160 km/s ile sınırlı bir azami hız dışında henüz herhangi bir performans rakamı açıklamadı.

Tamamen elektrikli Enyaq'ın Sportline seviyesi ayrıca iki aktarma organı seçeneği ile daha mevcut: arkadan çekişli 60 modeli 177 HP güç çıkışı ve daha küçük 62 kWh pil ile gelirken, arkadan çekişli 80 modeli 201 HP güç çıkışı ve daha büyük 82 kWh pil sunuyor.

Elektrikli SUV serisindeki en sürücü odaklı donanım seviyesi olan Enyaq'ın Sportline versiyonları, modele özel yaylar ve amortisörlerle birlikte önde 15 mm ve arkada 10 mm alçaltılmış bir şasiye sahip.

Görsel farklılıklar arasında "ızgara" çerçevesi, ön tamponun "hava perdeleri", yan aynalar, pencere çerçeveleri ve tavan rayları için parlak siyah detaylar yer alıyor. Tavan spoyleri mat siyah renkte, arka spor tampon parlak siyah bir difüzör alırken, ön tamponda petek örgülü geniş bir hava girişi ve çene spoyleri bulunuyor. İsteğe bağlı 21 inçlik jantlar (standart olarak 20 inç) ve siyah logolar, Enyaq Sportline'ın görsel ipuçlarını tamamlıyor.

Yeni Skoda Enyaq Sportline iV 80x'in standart donanımı, tam LED Matrix farlar, üç kollu spor direksiyon simidi, 13 inç bilgi-eğlence sistemi, Suedia mikrofiber ve deri ile kaplanmış entegre koltuk başlıklarına sahip siyah spor koltuklar, siyah deri tarzı kumaştan konsol kaplaması, siyah bir tavan döşemesi, alüminyum pedallar ve kabinin çeşitli yerlerinde karbon efektli döşemelerden oluşuyor.

Müşteriler ayrıca artırılmış gerçeklik, Park Asistanı ve markanın yarı otonom Seyahat Asistanı özelliğine sahip bir baş üstü ekranı da tercih edebiliyor.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo