2022 VW T7 Multivan Çıktı

Ototeknikveri     10 Haziran 2021 11:33

Dünyanın en uzun süredir piyasada olan minibüsü elektrik çağına giriyor. Volkswagen Type 2'nin (kafa karıştırıcı, biliyoruz) T7 versiyonu için büyük haber, ilk kez plug-in hibrit gücün ortaya çıkması.

2022 VW T7 Multivan Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, T7'nin lüks minibüs versiyonunun Audi A3'ten küçük Volkswagen Caddy'ye kadar çok sayıda VW Grubu aile aracı ile aynı MQB platformuna geçmesiyle mümkün oldu. Panelvan arayan tesisatçılar, inşaatçılar, dağ bisikletçileri ve diğer müşteriler, paralel olarak devam eden eski T6 ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Görsel olarak eski modelden daha geniş ve alçak olmasına rağmen, T7 2015'te tanıtılan T6'nın veya selefi 2003 T5'in ortaya koyduğu stil şablonundan radikal bir şekilde ayrılmıyor. Ancak bu sefer ön camın tabanı çok daha ileriye itilmiş, artık kapı ile A sütunu arasında daha fazla klasik MPV görünümü veren ekstra bir pencere var.

Kaput da daha düz ve tam genişlikte ızgara ve farlar T7'ye daha dinamik, çağdaş bir görünüm verirken, Volkswagen, 1979 ve 1991 yılları arasında inşa edilen klasik T3 nesli otobüse şapka çıkardığını söylüyor. VW'nin tasarımcıları hava girişlerini gövde renginde boyamayı tercih etmişler, bu da PHEV aktarma organlarının elektrikli kısmına da işaret eden eski hava soğutmalı Kombi'lere bir başka retro referans.

LED farlar standart (en azından Birleşik Krallık'ta), IQ.Light matrix adaptif lambalar ise artık Avrupa otomobillerinde yaygın ve opsiyonel olarak geliyor, ancak ABD'de hala yasaklanmış durumda. Ayrıca ızgara boyunca ışıklı bir LED çubuk var.
 

İç mekanda neler var?

VW ayrıca, yedi koltuğu artık yüzde 25 daha hafif olan T7'nin iç kısmında da iyi bir iş çıkartmış, bu da koltukları kaydırmayı veya çıkarmayı çok daha kolay hale getiriyor. İkinci koltuk sırası 180 derece döndürülebiliyor ve daha önce bir bank olan üçüncü sıra artık ayrı ayrı çıkarılabilir koltuklardan oluşuyor.

Yine de en akıllı özellik, herhangi bir oturma sırası arasında hareket ettirilebilen veya orta konsol haline geldiği ön kısma doğru kaydırılabilen yeni ayarlanabilir yükseklikli masa.

Elektrikli park freni ve kablolu DSG çift debriyajlı şanzıman standart olarak sunuluyor. "Dijital Kokpit" gösterge paketi, kablosuz akıllı telefon şarj tepsisi ve isteğe bağlı bir baş üstü ekranı sayesinde işler daha fazla teknoloji odaklı hale geliyor.

Yarı otonom sürüş için Adaptif Hız Sabitleyici ve Şerit Asistanını bir araya getiren IQ.Drive Seyahat Asistanı, panoramik bir sunroof veya 14 hoparlörlü, 640 watt'lık Harmon Kardon ses sistemi bile sipariş edebilirsiniz. Ve We Connect Plus, akıllı telefonunuz aracılığıyla T7'nizin kilidini açmanıza veya isteğe bağlı yardımcı ısıtıcısını uzaktan ayarlamanıza olanak tanıyor. Kısacası, burada orijinal bir VW minibüsü kullanan eski nesillerin hayal edebileceğinden bile daha fazla lüks ve teknoloji var.
 

Hibridizasyon

T7, 134 hp 1.5 litre TSI veya 201 hp 2.0 litre TSi benzinli dört silindirli motor seçeneğiyle piyasaya çıkarken, gelecek yıl 148 hp dizel seçenek de motor serisine katılacak. Üçü de ön tekerlekleri yedi vitesli bir DSG şanzıman ile sürüyor.

En çok dikkat çeken ise, plug-in hibrit seçeneği. eHybrid olarak adlandırılan bu model, toplam 215 hp için 85 kW elektrik motoruyla 148 hp 1.4 litre dört silindirli motoru biraraya getririyor. Araç elektrikli sürüş modunda kısa şehir gezilerini kapsayabiliyor, ancak VW henüz tam menzili açıklamadı. İlginç bir şekilde, hibrit altı ileri DSG şanzıman ile yetiniyor.

Son olarak, en azından daha önce Caravelle olarak bilindiği Birleşik Krallık'ta, Multivan yeni bir isim alıyor. Diğer pazarlar Multivan ismine zaten aşina, ancak 2003'te T4 'EuroVan' emekli olduğundan beri bir VW minibüsü görmeyen ABD değil. Kuzey Amerika'nın da T7'yi alması olası değil, ancak gerçek şu ki, Elektrikli ID.Buzz, 2023 yılında ABD'ye gelecek.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo