Polestar 3 Elektrikli SUV Amerika'da Üretilecek

Ototeknikveri     20 Haziran 2021 02:06

Volvo, Güney Carolina'daki Ridgeville tesisini Polestar 3'ün üretimi için elektrikli kardeş markasına açıyor.

Polestar 3 Elektrikli SUV Amerika'da Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polestar COO'su Dennis Nobelius, "ABD'de üretim, tedariki daha verimli hale getiriyor, teslimat sürelerini kısaltıyor ve hatta Polestar 3 SUV'nin fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olacak. Bütün bunlar, markayı kritik Amerikan satış pazarında daha da rekabetçi kılıyor." dedi.



Polestar, Amerika'nın dünyadaki en büyük ikinci elektrikli araç pazarı olduğuna dikkat çekiyor ve bu da onu otomobil üreticisinin hedefleri için önemli bir odak noktası haline getiriyor. Çin ise, muhtemelen Polestar 2'nin üretildiği Luqiao Fabrikasında Polestar 3'ü de üretecek. Polestar'ı Amerika'da üretime teşvik eden ise ABD ile Çin arasındaki, şişirilmiş fiyatlara yol açabilecek, hararetli ticaret müzakereleri.



Polestar 2 Launch Edition ABD'de 61.200 dolardan başlıyor, bu Tesla Model 3'ten önemli ölçüde daha fazla, Kanadalıların Polestar 2 için ödediğinden de daha fazla. Bunun sebebi de bir ölçüde Çin üretimi ürünlere konulan yüksek vergilerden kaynaklanıyor. Polestar 3'lerin ABD'de üretilmesiyle birlikte marka, herhangi bir vergi sorununun önüne geçebilecek.



Polestar'ın CEO'su Thomas Ingenlath, “Polestar 3, Amerikalı müşterilerimiz için Amerika'da üretilecek. Polestar'ın vizyonunu ABD'de ilk paylaştığımda aldığım büyük tepkiyi hatırlıyorum ve ilk SUV'umuzun Güney Carolina'da üretilmesinden gurur duyuyorum. Artık ABD bir ihracat pazarı değil, bir iç pazar” dedi.



Asıl araç, Polestar tasarımının bir sonraki evrimini sergileyen bir "aerodinamik SUV" olacak. Bu yeni tasarım yönü, ilk olarak Şubat 2020'de gösterilen Precept konsepti tarafından önizlendi. İlk kez Volvo'larda piyasaya sürülen Thor's Hammer farlarının bir evrimine sahip olan ve genellikle önceki araçlardan daha az köşeli oranlara sahip olan Precept, şirket için ilginç bir adım.



Geçen sonbaharda şirket, Precept konseptinin de üretime geçtiğini doğruladı.



Polestar, 3 SUV'nin tam olarak ne zaman üretime gireceğini veya ne zaman satışa çıkacağını açıklamadı.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo