Audi, 2026'da Yanmalı Motorlara Veda Ediyor

Ototeknikveri     22 Haziran 2021 01:25

Audi, 2026'nın sonuna kadar yeni içten yanmalı motor modellerinin üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Audi, 2026'da Yanmalı Motorlara Veda Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu haber, Alman medyasında aynı konuyla ilgili daha önce çıkan haberleri doğruluyor. Audi CEO'su Markus Duesmann'ın geçen haftaki bir yönetim toplantısında şirketin Almanya'nın Ingolstadt kentindeki genel merkezinde kararı açıkladığı bildiriliyor.

Audi'nin 2026'dan sonra yeni yanmalı motorlu modelleri tanıtmayacak olsa da 2030'ların başına kadar bu motorlar ile çalışan araçlar üretmeye ve satmaya devam etmesi bekleniyor.

Auto News, mevcut A3 ve A4'ün A5 ve A6 gibi tamamen elektrikli haleflerle değiştirileceğini iddia ediyor. Ayrıca Audi tarafından yapılan son tamamen yeni yanmalı motorlu modelin yeni nesil Q8 olacağı ve 2032 yılına kadar üretileceği, bu zamana kadar gelecekteki tüm Audi modellerinin tamamen elektrikli olacağı bildiriliyor.

Alman otomobil üreticisi, daha önce 2025 yılına kadar küresel olarak 20 tamamen elektrikli model üretmeyi taahhüt etmişti ve 2030 yılına kadar, Porsche ile birlikte geliştirdiği KKD platformuna dayalı olarak 7 milyon otomobil satmayı bekliyor.

Bu haberler doğruysa, Audi'nin ana rakipleri BMW ve Mercedes-Benz'den önce tamamen elektrikli bir ürün yelpazesine geçmek istediği açık. BMW, 2030 yılına kadar satışlarının yarısının tamamen elektrikli modeller için olmasını beklerken, Mercedes-Benz henüz sadece elektrikli otomobil üretmeye ne zaman geçeceği konusunda bir tarih açıklamadı. Jaguar'ın tamamen elektrik gücüne geçişi, Audi'den bile daha hızlı gerçekleşiyor ve 2025'te tamamen elektrikli bir marka olacağını doğruladı.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo