Skoda 2030 Stratejisini Açıkladı, 3 Yeni Elektrikli Model Piyasaya Sürecek

Ototeknikveri     25 Haziran 2021 03:00

Skoda, “daha ??uluslararası, elektrikli ve dijital” olmayı hedefleyen "Next Level Strategy 2030" başlıklı 2030 yol haritasını açıkladı.

Skoda 2030 Stratejisini Açıkladı, 3 Yeni Elektrikli Model Piyasaya Sürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stratejinin üç ayağı var ve bunlardan biri, otomobil üreticisinin Avrupa'da en çok satan beş otomobil markasından biri olmak isteğiyle paralel olarak genişleme.
 

Bunu başarmak için Skoda, giriş seviyesi segmentlerdeki konumunu güçlendirecek. Şirket ayrıntılara girmedi, ancak yakın zamanda yeniden tasarlanan Fabia'nın 14.000 €'dan (16.707 $) daha düşük bir fiyatla satıldığını kaydetti.
 

Bununla birlikte, Skoda elektrikli araçları benimserken şirket, büyüme için sadece düşük fiyatlı kesimlere odaklanmıyor. Bunu Enyaq iV ile zaten gördük ve Skoda 2030 yılına kadar en az üç elektrikli araç için daha planlarını onayladı. Şirket bunlar hakkında fazla bir şey söylemedi ancak gelecek modellerin boyut ve fiyat olarak Enyaq iV'nin altında konumlanacağını ima etti. Otomobil üreticisi, "piyasadaki gelişmelere bağlı olarak, Avrupa'da tamamen elektrikli modeller için %50-70'lik bir pay" hedeflediklerini söyledi.
 

Stratejinin ikinci ayağı, büyüme yaratacak pazarları keşfetmek. Skoda, 2030 yılına kadar özellikle Hindistan, Rusya ve Kuzey Afrika'da "lider Avrupalı otomobil üreticisi" olmak istiyor. Hindistan'ın Kushaq'ı geleceğin bir işareti ve şirket, modeli ek pazarlarda sunma planları olduğunu kaydetti.
 

Stratejinin üçüncü ve son ayağı, otomobil üreticisinin dijital müşteri deneyiminin yanı sıra sürdürülebilirliği, çeşitliliği, eğitimi ve öğretimi geliştirme amaçlı müşteri katılımı hedefi. Bunun bir parçası olarak, Skoda çevrimiçi satışları artırmak istiyor, böylece 2025 gibi erken bir tarihte beş araçtan biri çevrimiçi olarak satılacak.
 

Planın diğer önemli noktaları arasında küresel satışları yılda 1,5 milyon adede kadar artırmak, filo emisyonlarını 2020'ye kıyasla %50'den fazla azaltmak ve bürokrasi ile karmaşıklığı azaltmak yer alıyor.

Son Güncelleme : 25 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo