Mitsubishi ve Dacia Çinli Rakiplere Karşı Ucuz Elektrikli Otomobiller Yapabilir

Ototeknikveri     28 Haziran 2021 03:14

Mitsubishi, kendisini elektrikli araç pazarında bir niş haline getirme planının bir parçası olarak, kısa süre önce Japonya'da iki milyon yen'den (18.100 USD) daha düşük fiyatlı bir elektrikli araç piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Mitsubishi ve Dacia Çinli Rakiplere Karşı Ucuz Elektrikli Otomobiller Yapabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nikkei Asia, Mitsubishi'nin düşük fiyatlı EV'si 2023'te geldiğinde, Minicab MiEV'yi temel alacağını ancak Japon pazarındaki en ucuz EV olmasına yardımcı olmak için daha yeni ve daha ucuz pillere sahip olacağını bildirdi. Mitsubishi'nin yaklaşık 15.000 dolara satılan en ucuz benzinli aracından hala daha pahalı olacak olsa da, bu otomobil üreticisi için gelişen bir stratejinin işareti.



İttifak ortağı Renault ise, geçtiğimiz günlerde Avrupa'nın "en uygun fiyatlı elektrikli otomobili" olarak adlandırılan 16.990 Euro'luk (20.300 $) Dacia Spring'i tanıttı. Elbette, daha düşük fiyat, daha düşük performans anlamına geliyor. Spring, tek bir şarjla yalnızca 230 km gidiyor, Mitsubishi'nin modeli ise yalnızca 150 km menzile sahip olacak. Kısa süre önce firmalar bu menzillerdeki modelleri çok daha yüksek fiyatlara satıyordu.



Fiyatlar hala ucuz benzinli arabalarla aynı seviyede olmasa da, vergi teşvikleri ve araçlara güç sağlamak için daha az para harcanması, nihayetinde benzinli bir arabadan bile daha ucuza dönüşebilecekleri anlamına geliyor.



Piller gibi elektrikli otomobil bileşenlerinin giderek düşen maliyeti sayesinde bu iş modeli daha da gelişiyor ve Çin buna öncülük ediyor.



Batı dünyasındaki (ve görünüşe göre Japonya'daki) elektrikli otomobil pazarı büyük ölçüde Tesla Model S, Jaguar I-Pace ve yakında çıkacak olan Mercedes EQS gibi yüksek fiyatlı, premium elektrikli modellere odaklanmışken, uygun fiyatlarıyla çok başarılı olan HongGuang Mini gibi Çinli elektrikli modeller dünya çapında yayılabilir.



Trendin, geniş otomobilleri ve uzun yolculuk kültürü ile bilinen Kuzey Amerika'ya gelip gelmeyeceği henüz belli değil. 20.300 $ fiyatlı Dacia Spring örneğini alırsak teşviklerle birlikte fiyat sadece 13.200 $'a düşüyor. İndirimlerle bu etkin bir şekilde 10.000 $'ın altında bir araba haline gelebilir. Bu durumda, menzil o kadar büyük olmayabilir ve küçük araçların Amerikalılar arasında popüler olmadığını akılda tutmakta fayda var, bu nedenle yakın zamanda böyle bir model beklenmiyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo