25.000 Dolarlık "Bebek" Tesla, VW ID.3'ten Daha Fazla Menzil Sunacak

Ototeknikveri     29 Haziran 2021 02:22

Tesla, 2023'te çıkacak olan henüz ismi açıklanmayan yeni bir modelle elektrikli kompakt hatchback segmentinde fırtına koparmaya hazırlanıyor. Elon Musk tarafından 2020'de duyurulan “bebek Tesla”nın ana rakibi Volkswagen ID.3'den daha uzun bir sürüş menzili sunması bekleniyor. Model yaklaşık 25.000 ABD Doları gibi daha uygun bir başlangıç ??fiyatına sahip.

25.000 Dolarlık "Bebek" Tesla, VW ID.3'ten Daha Fazla Menzil Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Tesla, VW ID.3 ve Nissan Leaf gibi modellerle rekabet edecek. Bununla birlikte, fiyatlandırması, Avrupa'da Peugeot e-208 veya Honda e gibi bir alt segmentten bile ana rakiplerini alt edecek.
 

Tesla'nın, üretim maliyetinde %50'lik bir düşüşe (kWh başına yaklaşık 107 $) izin verecek yeni 4680 pil hücreleri sayesinde bu fiyatı elde edebileceği bildiriliyor. Aynı zamanda pil, menzilde %16 artış sağlayarak beş kat daha fazla enerji depolayabilecek.
 

Autocar, en ucuz Tesla'nın en az 402 km WLTP menzili sunacağını ve bu menzilin giriş seviyesi VW ID.3'ten (350 km) daha yüksek olacağını bildiriyor. Bu, en azından CEO Elon Musk'a göre bir Tesla ürünü için kabul edilebilir en düşük menzil. Yelpazenin diğer ucunda, hatchback'in amiral gemisi versiyonu muhtemelen Tesla Model 3 Long Range (352 mil / 566 km) ile eşleşecek.
 

Tasarım açısından, bebek Tesla, daha kompakt boyutlara sahip hatchback tarzı iki kutulu bir siluete sahip olmasına rağmen, Model 3 ile benzerlikler taşıyacak. Tasarım, bir yıl önce benzer farlar, daha kısa bir kaput ve oldukça eğimli bir tavan çizgisi gösteren resmi bir çizimle önizlenmişti.
 

Yaklaşan bebek Tesla'nın Avrupa'da 20.000 £ (27.831 $ / 23.314 €) taban fiyatıyla sunulması bekleniyor. Avrupa pazarına yönelik modellerin, Model 3 ve Model Y ile birlikte Tesla'nın Berlin'deki (Almanya) 2022'nin başlarında açılan yeni fabrikasında üretileceği bildiriliyor. Daha önceki haberler, hatchback'in Çin'de üretileceğini öne sürmüştü. Önümüzdeki aylarda modelle ilgili yeni ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo