Volvo'nun İlk Elektrikli Araç Fabrikası Amerika'da Olacak

Ototeknikveri     29 Haziran 2021 06:07

Volvo sadece elektrikli bir markaya dönüşüyor ve görünüşe göre Güney Carolina, Ridgeville'deki ABD tesisi önemli bir rol oynayacak.

Volvo'nun İlk Elektrikli Araç Fabrikası Amerika'da Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automotive News'e konuşan Volvo CEO'su Håkan Samuelsson, Ridgeville tesisinin yalnızca elektrikli araçlar üreten ilk fabrikaları olacağını doğruladı.
 

Tesis şu anda S60'ı inşa ederken, gelecek yıl buna Polestar 3'ü de ekleyecek. Karar bu ayın başlarında duyuruldu ve şirket, modeli yeni bir özel platform kullanacak "aerodinamik elektrikli performans SUV" olarak tanımladı. Şirket ayrıca 3'ün Android tabanlı bir bilgi-eğlence sistemine ve "üst düzey, güvenlik odaklı otonom sürüş özelliklerine" sahip olacağını söyledi.
 

Volvo ayrıca tesisin yeni nesil XC90'ı 2022 civarında üretmeye başlayacağını açıkladı. Sonunda yeniden tasarlanan XC60 da buna katılabilir, ancak henüz resmi bir bilgi yok.
 

Volvo, tesisle birlikte "sattığın yerde üret" stratejisini benimsiyor ve şirketin Endüstriyel Operasyonlar ve Kalite başkanı Javier Varela şunları söyledi: "Niyet buradan ihracat yapmak için süper bir merkez inşa etmek değil. Bu pazara teslimat yapabilecek ve daha sonra diğer pazarlara teslimat için esneklikle katkıda bulunabilecek bir tesise sahip olmak.” Bu açıklama, yakın zamanda "Polestar 3, Amerikalı müşterilerimiz için Amerika'da inşa edilecek" diyen Polestar CEO'su Thomas Ingenlath'ı da yansıtıyor.
 

Automotive News, endüstri analistlerinin, ağır elektrikli araçları ihraç etme ihtiyacını azalttığı için bunlar için “sattığın yerde üret” stratejisini daha karlı gördüklerini belirtiyor. Ayrıca bu, şirketlerin Çin'de üretilen araçlara uygulanan %27.5 gibi gümrük vergilerinden kaçınmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, Avrupa'ya ve muhtemelen Çin'e bir miktar ihracat olacak.
 

Elektrikli araçlar Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarın sadece küçük bir bölümünü kaplarken, Samuelsson, "Premium otomobil pazarının elektrikli olacağına ikna olduk. Sürdürülebilir bir marka olmak bizi daha üstün kılıyor” diye ekledi.

Son Güncelleme : 29 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo