2023 Kia Sportage Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     06 Temmuz 2021 02:56

2023 Kia Sportage'ın tüm detayları, Güney Koreli otomobil üreticisinin yeni SUV'nin ilk resmi görüntülerini yayınlamasından dört hafta sonra yayınlandı.

2023 Kia Sportage Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, yeni Sportage'ı piyasaya bağlı olarak hem uzun aks mesafeli hem de kısa aks mesafeli formlarda satacak ve bir dizi farklı motorla sunacak. Lansmandan itibaren, 177 hp güç çıkışı ve 264.4 Nm tork değerine sahip 1.6 litrelik bir TGDI dört silindirli motor bulunuyor. 2.0 litrelik turboşarjlı dizel motor ise183 hp güç çıkışı ve etkileyici 416 Nm tork ile gelecek.
 

1.6 litrelik TGDI motora yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman eşlik ediyor ve altı vitesli manuel de sunulacak. Ayrıca 2.0 litre dizel standart olarak, Kia'nın kilitleme aralığını genişleterek yakıt verimliliğini artırdığını söylediği amortisör kontrollü çok diskli tork konvertörü içeren 8 vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Bu şanzıman aynı zamanda yeni bir yağ pompası ile optimize edilmiş.
 

Kia, diğer benzinli ve dizel motorların da yakında sunulacağını söylüyor ancak henüz onlar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Hibrit ve plug-in hibrit güç aktarma organları da planlar arasında bulunuyor.
 

2023 Kia Sportage'ın temelini, otomobil üreticisinin modeli arazide daha yetenekli hale getirmesi gereken N3 mimarisi oluşturuyor. SUV, kar, çamur ve kum dahil olmak üzere koşullara bağlı olarak çeşitli ayarları otomatik olarak yapan yepyeni bir Arazi Modu ile donatılmış. Yolda sürüş için Comfort, Eco, Sport ve Smart sürüş modları da mevcut. Sportage ayrıca gerçek zamanlı olarak sürekli amortisör kontrolü sağlayan Elektrikli Kontrol Süspansiyonuna (ECS) sahip. Hibrit ve plug-in hibrit modeller ayrıca Kia'nın yüksek teknolojili E-Handling sistemine sahip olacak.
 

Güvenlik özellikleri SUV ile cömertçe sunuluyor. Buna Kia'nın Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi (ADAS) ile Ön Çarpışma-Kaçınma Yardımı (FCA), Otoyol Sürüş Yardımı (HDA) ve Navigasyon tabanlı Akıllı Seyir Kontrolü (NSCC) dahil. Sportage ayrıca diğer Kia, Hyundai ve Genesis modelleriyle aynı Uzaktan Akıllı Park Yardım sistemini alıyor.
 

Tabii ki, yeni Sportage hakkında, cesur ve yeni dış cepheden bahsetmeden konuşmak imkansız. SUV'nin ön kısmında siyah renkte büyük bir kaplan burunlu ızgara bulunuyor ve bumerang şeklindeki LED gündüz farlarıyla tamamlanıyor. SUV'nin dramatik yanlarını vurgulamaya yardımcı olan, mevcut bir siyah tavan ve D sütununa kadar uzanan bir krom kemer çizgisi de bulunuyor. Bir ışık çubuğuna sahip LED arka lambalar, Sportage'ın arkadan da dikkat çekmesini sağlamaya yardımcı oluyor.
 

Kia, donanım seviyesine bağlı olarak 2023 Sportage için 17, 18 ve 19 inç jant tasarımları sunacak. Donanım seviyeleri pazara bağlı olarak değişecek ancak Kia, SUV'nin sağlam bir tampon, yan eşikler ve bir portbagaj içeren bir X-Line versiyonu ile sunulacağını doğruladı. Ayrıca parlak renklere ve siyah beyaz yüzeylere sahip bir iç mekanla sunulan bir GT-Line modeli de mevcut olacak.
 

İç mekandan bahsetmişken, bu kısım da dış mekan kadar kapsamlı değişikliklerden geçti. Kabinin kalbinde 12 inçlik bir dijital gösterge paneliyle eşleştirilmiş 12 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. Orta konsol da tamamen yeni ve kablolu şanzıman kadranını içeriyor.
 

Yeni Kia Sportage, gelecek yıl 2023 modeli olarak ABD'ye gelmeden önce bu yıl 2022 modeli olarak uluslararası piyasaya sürülecek.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo