Mercedes, 2030'a Kadar İçten Yanmalı Motorları Büyük Ölçüde Ortadan Kaldıracak

Ototeknikveri     11 Temmuz 2021 01:33

Mercedes, harika V8 ve V12 motorları üretmesiyle ünlü, ancak görünüşe göre bu motorların zamanları daralıyor.

Mercedes, 2030'a Kadar İçten Yanmalı Motorları Büyük Ölçüde Ortadan Kaldıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobilwoche'ye göre şirket, elektrikli araçlara geçişini hızlandırıyor ve bu, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorların büyük ölçüde ortadan kaldırılacağı anlamına geliyor.



Detaylar henüz eksik, ancak her bir model serisi elektrikli bir versiyon sunacak şekilde ayarlandı. Ayrıca, şirket çabalarını tamamen elektrikli araçlara odaklayacağı için plug-in hibritler de ortadan kalkacak.



Bazı otomobil üreticileri yalnızca elektrikli otomobillere geçmek için kesin tarihler belirlemiş olsa da, Mercedes'in belirli bir zaman çizelgesini taahhüt etmeye hazır olmadığı bildiriliyor. Bunun yerine şirket, sağlam bir şarj altyapısı olmayan pazarlarda 2030'dan sonra içten yanmalı motorlara yönelik talebin devam edeceğine inanıyor.



Audi de benzer bir yaklaşım benimsediği için Mercedes bu düşüncede yalnız değil. Geçen ay, otomobil üreticisi içten yanmalı motorları 2033 yılına kadar aşamalı olarak kullanımdan kaldırma planlarını açıkladı, ancak "Yanmalı motorun durdurulmasına eninde sonunda müşteriler ve mevzuat tarafından karar verilecek" dedi. Şirket, Çin'de 2033'ten sonra içten yanmalı motorlara yönelik talebin devam etmesini beklediklerini ve bu nedenle bazı geleneksel modellerinin bu tarihten sonra yerel olarak üretilebileceğini de sözlerine ekledi.



Yayın, Mercedes'in bu kararını 22 Temmuz'da resmi olarak açıklayabileceğini söyledi, ancak şirket Automotive News Europe'a yorum yapmaktan kaçındı. Ne olursa olsun, otomobil üreticisinin bir strateji etkinliğinde bir dizi duyuru yapması bekleniyor ve bunların yeni platformların yanı sıra yeni bir işletim sisteminin geliştirilmesiyle ilgili ayrıntıları içerdiği söyleniyor.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo