Alpina: Menzil Sorunu Müşterilerimizi Elektrikli Araçlardan Uzak Tutuyor

Ototeknikveri     26 Temmuz 2021 10:06

Alpina'nın CEO'su, müşterilerinin elektrikli araçlarla ilgilenmediğini söylüyor.

Alpina: Menzil Sorunu Müşterilerimizi Elektrikli Araçlardan Uzak Tutuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alpina patronu Andreas Bovensiepen, Bimmer Today ile yakın tarihli bir röportajda, elektrikli araçların müşterileri için bir takım sorunlar sunduğunu söyledi.

Bovensiepen, “Bir süre önce hibrit ve BEV konusunda bir müşteri anketi gerçekleştirdik. Müşterilerimiz şu anda pilli elektrikli modellere talep göstermiyorlar. Bu aynı zamanda yüksek kilometre performansından da kaynaklanıyor. ALPINA müşterileri, özellikle Almanya'da hızlı sürmek ve güçlü bir şekilde hızlanmak istiyor ve bu durumda menzil hala bir sorun." dedi.

Bovensiepen, birçok Alpina müşterisinin araçlarını günlük olarak kullandığını ve genellikle her yıl 30.000 km ila 50.000 km yol kat ettiğini ekledi. Buna ek olarak Bovensiepen, Bimmer Today'e, otomobil üreticisinin V8 modellerinden birinin performansını bir elektrikli otomobile aktarırsa, muhtemelen maksimum menzilinin sadece 200 km olacağını söyledi.

Ancak bu, Alpina'nın bir aşamada tamamen elektrikli bir araç fikrini kabul etmeyeceği anlamına gelmiyor. Bovensiepen, şirketin AB Komisyonu ile kendi CO2 emisyon limitlerini müzakere ettiğini ve XB7'nin kıta genelinde iyi satış yapmaya devam etmesi halinde emisyon üst sınırını karşılamakta zorlanabileceğini açıkladı.

Yönetici "O zaman orta vadede hibrit veya pilli elektrikli araç teklif etmek zorunda kalabiliriz. Ama şu anda iyi bir konumdayız. Elbette BMW i4 ve iX3'e yönelik talebe yakından bakıyoruz. BMW iX ile emin değiliz.” dedi.

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo