Bentley Bentayga, Bir Üretim Aracında Sunulan En Büyük Karbon Fiber Jantları Alacak

Ototeknikveri     29 Temmuz 2021 02:06

Bentley, Bentayga için bir dizi 22 inç karbon fiber jant üretmek üzere Bucci Composites ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Bentley Bentayga, Bir Üretim Aracında Sunulan En Büyük Karbon Fiber Jantları Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bentley'in kendi bünyesindeki kişiselleştirme mağazası Mulliner aracılığıyla sunulan jantlar, bir üretim aracında şimdiye kadar sunulan en büyük kompozit jantlar olacak. Supercar teknolojisi sadece havalı görünmekle kalmayacak, tekerlek başına 6 kg veya yaysız ağırlıktan toplam 24 kg tasarruf sağlayacak.
 

Süper arabalarda, bilindiği gibi, karbon fiber jantlar yol tutuşu ve fren performansı için avantajlar sağlıyor. Ayrıca, benzer boyuttaki bir alüminyum jant, tekerlek esnemesi nedeniyle 1 dereceye kadar şişkinlik kaybedebiliyor ve bu da tutuşu azaltıyor. Çok daha sert olan bir karbon fiber tekerlek, şişkinlik kaybına daha az eğilimli.
 

Bu sertlik aynı zamanda lastik aşınmasının azalmasına da katkıda bulunuyor. Daha az sert bir malzemenin izin verdiği bükülme olmadan, lastikler stabilite kazanıyor ve karbon fiberin daha destekleyici yapısı sayesinde daha tutarlı bir temas alanına sahip.
 

Ayrıca, Bentley, karbon jantların daha fazla güvenliğe katkıda bulunduğunu söylüyor. Otomobil üreticisi, tekerlekleri üretime hazır hale getirmek için bir teknik denetim kuruluşu olan TUV ile test etti.

Bentley'in jantları, çift eksenli stres testi, çukurları ve parke taşlarını simüle etmek için radyal ve yanal darbe testleri, aşırı şişirilmiş lastikler ve aşırı tork testleri dahil olmak üzere TUV testlerinin her birini geçen ilk karbon fiber jantlar. Ve tüm bu testleri geçerken darbe testinde de bir alüminyum janttan daha iyi performans gösterdiler.
 

Çok sert çarpıldığında çatlayan bir alüminyum jantın aksine, karbon fiber jantın örgüsü ayrılmaya başlar. Eski moda bir tekerlekte, büyük bir çatlak, bir sürücünün düzeltmesi zor olan direksiyon davranışını aniden değiştirebilen patlayıcı bir lastik basıncı kaybına yol açabilir. Bu arada karbon tekerlek, basıncı daha yavaş kaybeder ve sürücüye güvenli bir şekilde kenara çekme şansı verir.

Jantlar için fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak Bentley, bu yıl Mulliner aracılığıyla sipariş verileceğini ve ön ayırıcı, eşik uzantıları, arka difüzör ve daha fazlası gibi diğer karbon parçalarla birlikte seçilebileceğini söyledi.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo