VW Eylül'de Münih Otomobil Fuarı'nda ID.5 GTX Konseptini Gösterecek

Ototeknikveri     07 Ağustos 2021 01:58

Volkswagen 7-12 Eylül tarihleri ??arasında düzenlenecek olan IAA Münih Motor Show'da ID.5 GTX'in üretime yakın bir konsept versiyonunu sergileyeceğini duyurdu.

VW Eylül'de Münih Otomobil Fuarı'nda ID.5 GTX Konseptini Gösterecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Esasen ID.4'ün bir coupe versiyonu olan ID.5 GTX'in, daha sportif görünen bir gövde için küçük bir bagaj alanından fedakarlık etse de, pek çok ortak noktası olması muhtemel. Şirket tarafından şimdiye kadar yayınlanan fotoğraflar, ID.4'e çok benzeyeceğini gösteriyor, ancak kırmızı ve yeşil göz kamaştırıcı kamuflaj, tüm ince farklılıkları tespit etmeyi zorlaştırıyor.



VW, ID.5 GTX'in ID.4 GTX gibi iki motor ve dört tekerlekten çekişe sahip olacağını açıkladı. ID.4 GTX ile aynı 295 hp güç çıkışını sunacağını tahmin ediyoruz.



Ancak Volkswagen, ID.X konseptiyle güç aktarma organlarından daha fazlasını elde edebileceğini gösterdi. Hiçbir zaman üretim için tasarlanmayan skunkworks projesi, esasen ID.4 GTX'in 6.2 saniyelik sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresine karşı 5.3 saniyede hızlanan ve 328 hp üreten bir ID.3 GTX idi.



Otomobil üreticisi, ID.5 GTX'in, diğer ID serisi araçları gibi, kablosuz güncellemeler alabileceğini ve örneğin kırmızı ışığın yeşile dönmesine ne kadar kaldığını söyleyebilecek Car2X teknolojisine sahip olacağını onayladı. Aynı teknoloji yaklaşan trafik yoğunluğu ve yol tıkanıklıkları hakkında da sizi uyarıyor.



ID.5 GTX ile birlikte daha mantıklı bir standart donanım seviyesi ID.5 modeli de seriye katılacak. İki yeni modelin de ID.4 ve ID.4 GTX ile aynı 58 kWh ve 77 kWh pil paketlerini alması çok muhtemel.



ID.5 GTX önümüzdeki yıl bayilere ulaşacak ve sportif GTX alt markasının ikinci modeli olacak. Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'daki toplam satışlarının yüzde 70'ini tamamen elektrikli otomobillerin oluşturmasını ve 2050 yılına kadar net karbon nötr hale gelmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo