Mazda'nın RX-Vision Patentleri Ne Anlama Geliyor?

Ototeknikveri     08 Ağustos 2021 04:02

Bir Japon blogunda yayınlanan yeni bir dizi patent çizimi, Mazda'nın 2015'te çıkan RX-Vision konseptinin üretim versiyonuna benzeyen bir spor otomobil üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor.

Mazda'nın RX-Vision Patentleri Ne Anlama Geliyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Döner motorun olası bir geri dönüşüne işaret eden çarpıcı konseptin ortaya çıkmasından bu yana, gelişimi hakkında söylentiler ve haberler birbiriyle çelişiyor. 2020'de Japon şirket, Gran Turismo için RX-Vision GT3 Konseptini ortaya çıkardı, ancak bu yalnızca dijital yarış arabası, oyun topluluğundaki otomotiv meraklılarına bir hediyeden başka bir şey değil.



Bugün, Mazda elektrikli MX-30 için menzil genişletici olarak döner bir motorun kullanımını onaylamış olsa da, üretim için olası bir spor otomobil hakkında hala bir haber yok.



Bir tür RX-7 (1978-2002) ve RX-8 (2003-2012) halefi olarak hizmet edebilecek bir üretim modeli için tek ipucu, patent çizimlerinden geliyor. Birkaç gün önce yayınlanan çizimler, döner motorla ilgili herhangi bir belirti göstermiyor, ancak iki kapılı coupe gövde stiline sahip bir spor otomobil için alüminyumdan yapılmış yeni bir uzay çerçeveyi detaylandırıyor.



Özellikle bunlardan biri, otomobilin RX-Vision ile aynı gibi duran yan ve arka gövde panellerini gösteriyor. Geçen haftadan bir diğeri, RX-7'yi andıran bir camlı bagaja ve geniş çamurluklara sahip bir arka yapıyı gösterirken, 2019'daki çizimler, alçak oturma pozisyonuna sahip iki koltuklu bir kabini yansıtıyor.



Patent çizimlerinin geri kalanı, arka süspansiyona odaklanan yapısal elemanların detayları ile ilgili. Üreticilerin gelecekte kullanmak üzere mühendislik çözümlerinin patentini almaları yaygın olsa da, bu RX-Vision tabanlı modelin şasisindeki ve enerji emici yapılarındaki ayrıntı düzeyi, patentin amacının daha fazlası olabileceğine inanmamızı sağlıyor.



Geleneksel olarak, RX model serisi döner motorla ilişkilendiriliyor ancak günümüz dünyasında Mazda'nın düşük rakamlarda üreteceği bir araç için bir Wankel motoru geliştireceğini düşünmek muhtemelen fazla iyimser olur. Bu bağlamda ve geçen yılki haberlere göre, varsayımsal amiral gemisi coupe, şirketin yakında çıkacak olan Skyactiv-X teknolojisine sahip sıralı altı silindirli turbosunu kullanabilir - ancak bu durumda, RX adını kullanmayabilir.



Diğer bir seçenek de, tıpkı yukarıda bahsedilen MX-30 gibi, RX adını haklı çıkarabilecek bir menzil genişletici olarak döner motorla elektrik gücü kullanmak olabilir. 2020'li yıllara geldiğimizi düşünürsek, emisyon düzenlemelerine ayak uydurmak ve geleceğe hazır hale getirmek için bir miktar elektrifikasyon desteği kaçınılmaz görünüyor.



Her halükarda, önden motorlu, arkadan çekişli bir spor otomobil Mazda'nın mevcut yelpazesinde uygunsuz görünmezdi. Toyota GR Supra ve Nissan Z gibi rakip modelleri hedefleyen, spor otomobil performans seviyelerini çarpıcı bir dış tasarım ve kabindeki birinci sınıf malzemelerle birleştiren amiral gemisi bir grand tourer olarak çalışabilir. Umarız yakın zamanda resmi açıklamalar gelir.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo