Nissan, New York Auto Show'un İptaline Rağmen Yeni Z'yi 17 Ağustos'ta Tanıtacak

Ototeknikveri     09 Ağustos 2021 01:10

Nissan, yeni nesil Z spor otomobilinin (Z Proto konsepti tarafından ön izlemesi yapılmıştı) tanıtımının, New York Otomobil Fuarı'nın yakın zamanda duyurulan iptaline rağmen, 17 Ağustos'ta gerçekleşeceğini söylüyor.

Nissan, New York Auto Show'un İptaline Rağmen Yeni Z'yi 17 Ağustos'ta Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi Haziran ayında, bir sonraki Z spor otomobilin üretim versiyonunun New York Otomobil Fuarı'ndan önce düzenlenen bir etkinlikte görücüye çıkacağını duyurmuştu. Yine de fuar, COVID-19'un Delta varyantı hakkındaki artan endişelerin bir sonucu olarak 18 ayda dördüncü kez iptal edildi.



Nissan sözcüsü, "Yeni nesil Nissan Z spor otomobilin küresel tanıtımı, New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nın iptaline rağmen 17 Ağustos Salı günü yapılacak" dedi.



Yeni nesil Z spor otomobilin tanıtımına yönelik küresel basın etkinliği, New York Otomobil Fuarı'nın resmi basın günlerinden iki gün önceye ayarlandı, bu nedenle etkinliklerin birbirini takip etmesine rağmen Nissan'ın etkinliği resmi olarak fuarın bir parçası değildi.



Nissan, etkinliği küresel olarak da göstermeyi planlıyordu, bu nedenle sunuma en başından sanal bir kısım da eklendi.



Z otomobili daha önce uzun kaput, eğimli tavan çizgisi ve kısa bagajdan oluşan klasik spor otomobil tarifini yakından takip eden Z Proto konseptiyle ön izlenmişti. Model en az 400 hp güç üreten çift turboşarjlı V6 motora sahip olacak ve 6 vitesli manuel şanzıman veya Mercedes'ten alınan 9 vitesli otomatik şanzımanla sunulacak. Haberler, NISMO'ya özel bir versiyonun ve bir GT4 yarış otomobilinin takip edebileceğini gösteriyor.



Tanıtımı izlemek isteyenler bunu 17 Ağustos 2021'de New York saati ile saat 20:00'de internet üzerinden yapabilirler.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo