GM, Çip Beklerken Her Gün 1000 SUV ve Kamyoneti Park Ediyor

Ototeknikveri     12 Ağustos 2021 01:39

General Motors, yarı iletkenleri beklerken Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tesislerinde on binlerce SUV ve kamyoneti piyasaya süremeyip park ediyor.

GM, Çip Beklerken Her Gün 1000 SUV ve Kamyoneti Park Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diğer bazı otomobil üreticileri gibi General Motors da çip sıkıntısı sırasında üretimi yavaşlattığı bir yaklaşımı benimsedi, sadece en karlı araç fabrikalarını işletmeye ve SUV'ler ve kamyonetler üretmeye devam etti. Ancak, firma bunları bayilere göndermek yerine, büyük otoparklara gönderiyor ve çipler gelene kadar orada bekletiyor.



Detroit Free Press gazetesi, Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban ve GMC Yukon dahil olmak üzere GM'nin Teksas fabrikasından çıkan 10.000'den fazla büyük SUV'nin park edildiğini bildirdi. Arlington fabrikasından bir işçi, bu sayının günde yaklaşık 1000 adet arttığını söyledi.



Wentzville fabrikasında geçen hafta Salı günü beklemeye alınan 9275 orta boy kamyonet vardı ve sayı her geçen gün artıyor. Bir kaynak, GM'nin depoya koymadan önce sahada 15.000 kamyonet daha inşa etmeyi planladığını söylüyor. Geçen ay, Lansing Delta Township tesisindeki bir işçi, yakınlarda yarı iletken bekleyen yaklaşık 15.000 GM aracı olduğunu ortaya çıkardı.



Detroit Free Press, Missouri'deki Wentzville fabrikasındaki işçilerin yazın başlarında 30.000 orta boy kamyoneti tamamladığını ve bunları bayilere sevk ettiğini ekliyor.



GM finans müdürü Paul Jacobson kısa süre önce çip kriziyle ilgili “Bunu haftalık olarak izliyoruz. Bu yüzden başından beri temkinli davrandık." demişti.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo