Elektrifikasyon, Subaru BRZ ve Toyota GR 86'ya Daha Fazla Güç Getirebilir

Ototeknikveri     19 Ağustos 2021 01:01

Subaru BRZ ve Toyota GR 86 kardeşlerin ikinci nesli, saflık tutkunları düşünülerek tasarlanmış iki hafif, atmosferik motorlu ve arkadan çekişli spor otomobil alternatifi olarak sunuluyor.

Elektrifikasyon, Subaru BRZ ve Toyota GR 86'ya Daha Fazla Güç Getirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Subaru BRZ ve Toyota GR 86 kardeşlerin ikinci nesli, saflık tutkunları düşünülerek tasarlanmış iki hafif, atmosferik motorlu ve arkadan çekişli spor otomobil alternatifi olarak sunuluyor. Subaru ve Toyota'nın bokser motora turboşarj eklememe kararının arkasındaki nedenleri (boyutlandırma, ağırlık, düşük çekim merkezi vb.) anlıyor olsak da, daha güçlü bir versiyon görmek isteriz. Japonya'dan gelen son haberlere göre, bu, elektrifikasyonun yardımıyla gerçekleşebilir.

Japon web sitesi Best Car Web, Subaru'dan bazı kişilerin, modelin elektrifikasyonun ön saflarında yer alan Toyota ile işbirliği içinde geliştirildiği göz önüne alındığında, hibrit teknolojisinin BRZ'ye entegrasyonunun “imkansız olmadığını” söylediğini iddia ediyor. Bu kesinlikle herhangi bir onay değil, ancak mühendislerin gelecekteki versiyonların/modellerin geliştirilmesi için farklı seçenekler düşündüklerinin bir işareti.

Subaru BRZ / Toyota GR 86'ya bir elektrik motoru ve bir pil takımının eklenmesi kesinlikle ağırlık katacak, ancak aynı zamanda toplam güç çıkışı ve tork rakamlarını da artıracak. Pillerin yerleştirilmesi ayrıca ağırlık merkezini düşürerek sürüşte fayda sağlayabilir. Aynı zamanda, emisyon düzenlemeleri yanmalı motor ile çalışan spor otomobillerin var olmasını zorlaştırdığından, elektrifikasyon hem Toyota 86'yı hem de Subaru BRZ'yi geleceğe daha hazır ve uzun ömürlü hale getirecek.

Bir hatırlatma olarak, her iki model de şu anda ABD'ye özel BRZ'de 228 hp (170 kW / 231 PS) ve GR 86'da 232 hp (173 kW / 235 PS) üreten atmosferik 2.4 litrelik düz dört silindirli motorla donatılmış durumda. Güç, sınırlı kaydırmalı diferansiyel yardımıyla altı ileri manuel veya otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere iletiliyor. Japon spor otomobilleri sıfırdan 100 km/s hıza 6,3 saniyede çıkabiliyor ve azami hız 240 km/s.

Hemen hemen her aracın yeni neslinin elektrikli ya da en azından hibrit olacağını biliyoruz, bu yüzden insanların spor otomobiller için hibrit seçenekleri tartışıyor olması bizi şaşırtmıyor. Mazda'nın MX-5'inin bile gelecekte elektrikli olması bekleniyor, bu nedenle otomobil üreticilerinin spor arabaları sürmeyi eğlenceli tutmanın bir yolunu bulacağını tahmin ediyoruz. Elektrifikasyonla birlikte daha az emisyon ve önemli ölçüde iyileştirilmiş hızlanma rakamları mümkün olabilecek.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo