Hyundai, Amerika'ya Özel 2022 Elantra N'yi Tanıttı

Ototeknikveri     23 Ağustos 2021 03:27

Elantra N'nin Kore versiyonu Temmuz ayında tanıtılırken, Hyundai U.S.A şimdi arabanın Kuzey Amerika versiyonunu detaylandırdı. Küresel modelle neredeyse aynı olan modele Hyundai ABD için manuel şanzıman seçeneği de dahil olmak üzere, tüm performans yükseltmelerine erişim sağladı.

Hyundai, Amerika'ya Özel 2022 Elantra N'yi Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2.0 Litre 276 HP Motor

Elantra N, 276 hp (279 PS/205 kW) güç çıkışı ve 391 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı bir motordan güç alıyor. Hyundai'nin "N Grin Shift" (NGS) olarak adlandırdığı özellik, turboşarj aşırı takviyesini geçici olarak kullanarak ve bir seferde 20 saniyeye kadar şanzıman yanıtını en üst düzeye çıkararak size 286 hp (289 PS/213 kW) güç verebiliyor. Şirket ayrıca, bir pistte her turda kullanılabilmesi için NGS takviyeleri arasındaki soğuma süresini 40 saniyeye düşürmeye çalıştı.


Mevcut donanımla otomobil yaklaşık 5.0 saniye içinde sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.
 

6 Vitesli Manuel Veya 8 Vitesli Otomatik

Amerikalılar için iyi haber şu ki, altı ileri manuel şanzıman veya 8 ileri çift debriyajlı şanzıman alma seçeneğine de sahip olacaklar. İlki devir eşleştirme teknolojisine sahipken, ikincisi N Power Shift (NPS) ve N Track Sense Shifting (NTS) teknolojisine sahip.
 

N Power Shift, vites büyütme sırasında motor torkunu en üst düzeye çıkararak ivmeyi artırmayı amaçlıyor. NPS özelliği, vites büyütme sırasında size bir itme hissi veriyor. Bu arada NTS sistemi, vites değiştirme hızını da optimize ediyor. Elantra N ayrıca optimum hızlanma için bir başlatma kontrol işleviyle birlikte geliyor.
 

Araca ayrıca, viraj alırken torku iç ve dış tekerlek arasında aktif olarak dağıtan elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel de verildi. Bu, süspansiyonu ihtiyaca göre sertleştiren veya gevşeten elektronik olarak kontrol edilen bir süspansiyonla birleştirilmiş. Bu arada stabilite kontrolü, heyecanı en üst düzeye çıkarmak için bir "arkadan drift" hissi veriyor.
 

Şaside mekanik iyileştirmeler de yapıldı. Arka kanat aerodinamiği iyileştirirken, ön alt çerçeve de şasinin geri kalanında olduğu gibi güçlendirildi. H-şekilli çok eklemli arka çubuk, yol tutuşunu iyileştirmek için sertliği %29 oranında artırıyor. Yarış arabalarından türetilen 4 noktalı bir gergi halkası ayrıca sürüş ve kullanım hassasiyetini geliştirmeye yardımcı oluyor ve alüminyum mafsallar yaysız kütleyi azaltmaya katkı sağlıyor.
 

Ön süspansiyondaki çift bileşenli yalıtkan, çift bileşenli arka kol burcu ile birlikte sürüş ve yol tutuşunun iyileştirilmesine yardımcı olurken aynı zamanda gürültü, titreşim ve sertliğin azaltılmasına da yardımcı oluyor.
 

Daha büyük, 14,2 inç (360 mm) fren diskleri ve yüksek sürtünmeli fren balataları, sizi yavaşlatmaya yardımcı oluyor. Fren sistemi ayrıca ani frenlemenin gerekeceğini tahmin ettiğinde hidrolik sisteme ön basınç uyguluyor. 19 inç alaşım jantların etrafına sarılmış 245 bölme genişliğinde Michelin Pilot Sport 4S lastikler de dikkat çekiyor.

Performans, konfor, teknoloji birarada

Araçtaki N Sound Equalizer özelliği, hoparlörler aracılığıyla "dinamik sürüş sesini güçlendiriyor" ve sistemin yüksek performanslı bir tur arabası gibi ses çıkarabileceği iddia ediliyor. Yine de hepsi yapay ses değil. Araba, tek bir silindire giden yakıt akışını kontrol edebiliyor ve kulağa eğlenceli gibi gelen bir patlama yaratmak için vites büyütme sırasında egzoz valfini tamamen açıyor.
 

Elantra N ayrıca N'ye özel bir grafik arayüze sahip gelişmiş bir bilgi-eğlence sistemiyle donatılmış. Renkli tasarım grafikleri, yağ, soğutma sıvısı, tork gibi şeyler hakkında performans bilgileri sağlamaya yardımcı oluyor. Sürüş modları, sürüş koşulları için deneyimi optimize etmeye katkı sağlıyor.
 

N markalı koltuklar güven ve konforla yerinizde kalmanıza yardımcı olurken, N markalı direksiyon simidi, vites kolu ve metal pedallar sürücüye kendini özel hissettiriyor. 8 vitesli DCT şanzımanla donatılmış modellerde, direksiyon simidi, 20 saniye boyunca 10 hp ekstra gücü istediğiniz an seçmenize olanak tanıyan, hızlandırma düğmesi gibi davranan büyük kırmızı bir NGS düğmesi bulunuyor.

 

Ayrıca sizi doğrudan tercih ettiğiniz sürüş modlarına sokmak için yapılandırılabilen N düğmeleri bulunuyor.
 

Hyundai Motor Company'de Başkan Yardımcısı ve N Marka Yönetimi ve Motor Sporları Bölüm Başkanı Till Wartenberg, "Hyundai Motor'un yüksek performanslı N markası, müşterilere daha fazla sürüş keyfi için sürekli olarak bir dizi heyecan verici seçenek sunmayı hedefliyor. ELANTRA N, bugüne kadarki misyonumuzun en saf ifadesidir.” dedi.
 

Bu Kış ABD'de Bayilere Geliyor

Elantra N'nin yıl sonuna doğru Hyundai showroomlarında görünmesi bekleniyor. Fiyatlar bu tarihe yakın açıklanacak.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo