Opel Rocks-e, Küçük Citroën Ami EV'nin Yenilenmiş Bir Versiyonu

Ototeknikveri     26 Ağustos 2021 11:10

Avrupa Birliği'nde araba yerine dört tekerlekli bisiklet olarak sınıflandırılan Citroën Ami'nin yenilenmiş bir versiyonu olan Opel Rocks-e'ye merhaba deyin.

Opel Rocks-e, Küçük Citroën Ami EV'nin Yenilenmiş Bir Versiyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Minik dört tekerlekli araç, 5.5 kWh pil paketiyle çalışıyor ve yalnızca 8 hp'lik bir güç pompalayan tek elektrik motoruna sahip. Açıkçası, hızlı değil ama AB kurallarına göre pilleri hariç 425 kg'dan daha fazla ağırlığa sahip olmadığı için, küçük elektrik motoru 45 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Bu da özellikle şehir içi sürüşler için yeterli bir hız. Ayrıca araç 75 km'lik bir WLTP menziline sahip.

Opel Rocks-e sadece 2,41 metre uzunluğunda ve Ami ile hemen hemen aynı gövde parçalarını koruyor, yani logolar dışında tamamen aynı görünüyor. Bu nedenle, ön camın hemen altında büyük farlar ve ikincil aydınlatmalar bulunuyor. Aynı zamanda araç 14 inçlik kompakt jantlar üzerine oturuyor ve burada gümüş ve siyah olmak üzere iki renkte sunuluyor.

Rocks-e'nin ve Citroën Ami'nin en ilgi çekici yönlerinden biri, kapıların zıt yönlerde açılması. Ayrıca araç değiştirilebilir gövde panellerine sahip.

İç mekan büyük ölçüde Ami ile aynı ve küçük bir dijital gösterge paneli, düz tabanlı bir direksiyon simidi, klima kontrolü, bir USB bağlantı noktası, bir bardak tutucu, bazı saklama bölmeleri ve iki basit koltuk içeriyor. Kabin lüks değil ancak "amaca uygun" olarak tanımlanabilir.

Opel Rocks-e'nin Avrupa satışları ilk olarak bu sonbaharda Almanya'da başlayacak ve gelecek yıl diğer pazarlara gelmeden önce giriş seviyesi, Klub ve TeKno donanım seviyelerinde sunulacak.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo