Güncellenen Dacia Duster, 2022'de Extreme Limited Edition ile Geliyor

Ototeknikveri     30 Ağustos 2021 10:53

Dacia, Haziran ayında, 2010'dan bu yana 1,9 milyondan fazla satan popüler B-SUV'a ince görsel ve teknolojik güncellemeler getiren makyajlı ikinci nesil Duster'ı tanıttı. Makyajlı Duster'ın satışları Eylül 2021'de başlıyor ve Romanyalı şirket şimdi de yeni Extreme Limited Edition'ı tanıttı.

Güncellenen Dacia Duster, 2022'de Extreme Limited Edition ile Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, Dacia'nın özel versiyon bir Duster'ı ilk kez ortaya çıkarışı değil. Extreme'den önce, tümü 2017'de tanıtılan ikinci nesil modeli temel alan 15 Years, Techroad, SE Twenty ve Black Collector sınırlı sürümleri vardı. Extreme, bir dizi görsel ince ayar ve iyi donanımlı kabin sayesinde bunlar arasında en ilginç olanı.
 

Duster, dış kısımdan başlayarak siyah boyalı 17 inç alüminyum jantlarla birlikte ön panjur, aynalar, tavan rayları ve bagaj kapağında turuncu vurgular alıyor. Model, Glacier White, Pearl Black, Comet Grey, Iron Blue, Arizona Orange ve yalnızca Extreme'de bulunan resimdeki Urban Grey dahil olmak üzere altı farklı gövde renginde mevcut.
 

İçeride ayrıca hava girişlerinde, kapı panellerinde ve orta konsolda turuncu vurgular görüyoruz. Koltuklar ve kapı içleri, turuncu dikişli kumaş/TEP ile kaplanmış. Duster, B-SUV segmentinde paranın karşılığını veren bir teklifle eş anlamlı olsa da, Extreme Limited Edition beklediğinizden daha iyi donanımlı. Amiral gemisi “Prestige” donanım seviyesine dayanan standart donanım, elektrikli camlar, Media Nav bilgi-eğlence sistemi (navigasyon, WiFi, Apple CarPlay / Android Auto), otomatik klima, geri çekilebilir kolçak, hız sabitleyici, iki USB bağlantı noktası ve dört adet 8 inç dokunmatik ekran içeriyor.

Duster Extreme, Duster 4x4'ün yerden 214 mm yüksekliğini ve off-road açılarını (yaklaşma 30°, geçiş 21°, ayrılma 33-34°) koruyor. Dacia, Extreme Limited Edition ile kombine edilecek motorları açıklamadı ancak premium karakteri göz önüne alındığında serinin en güçlü versiyonu olacağını tahmin ediyoruz.
 

Gerçekten de tanıtım aracı ön çamurluklarda 4WD amblemi ile geliyor, yani ya 113 HP (85 kW / 115 PS) üreten 1.5 dCi dizel ya da 148 HP (110 kW / 150 PS) üreten daha güçlü 1.3 TCe benzinli motorla donatılmış, çünkü bunlar dört tekerlekten çekişli motorlar. İçeriye bir bakış, yalnızca 1.3 TCe benzinli ile birlikte sunulan altı vitesli otomatik şanzımanı ortaya çıkarıyor.
 

Duster Extreme'in piyasaya sürülmesi 2022'de planlanıyor ve bulunabilirlik hakkında bilgimiz olmasa da adında Sınırlı Üretim (Limited Edition) olması, bu araçlardan birçoğunun etrafta dolaşmayacağına işaret ediyor. 2022'nin ikinci yarısında Dacia, Bigster konsepti ile ön izlemesini yaptığı daha büyük bir C-SUV'u da görücüye çıkaracak.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo